Η ταραμοσαλάτα είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας νόστιμη ταραμοσαλάτα με απλά υλικά.
Υλικά
- 200 γρ. ταραμάς (λευκός ή ροζ)
- 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα
- 1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1-2 λεμόνια
- Προαιρετικά: 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Οδηγίες
- Μουλιάστε το ψωμί σε νερό και στύψτε το πολύ καλά.
- Αν ο ταραμάς είναι πολύ αλμυρός, μουλιάστε τον σε νερό για 10-15 λεπτά και στραγγίστε τον.
- Βάλτε τον ταραμά, το κρεμμύδι (και το σκόρδο, αν το χρησιμοποιείτε) στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πολτός.
- Προσθέστε το ψωμί στο μπλέντερ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ρίξτε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και αφράτη κρέμα.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού, λίγο-λίγο, δοκιμάζοντας μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή οξύτητα.
- Μεταφέρετε την ταραμοσαλάτα σε ένα μπολ και διακοσμήστε με ελιές, μαϊντανό ή άνηθο.
- Σερβίρετε με λαγάνα ή άλλο ψωμί.

