Φασολάδα με λουκάνικα, τάρτα με πράσο και μοσχαράκι λεμονάτο στο μενού της επόμενης εβδομάδας

    Ημερομηνία:

    DIVICO
    Όσο ο καιρός κρυώνει, τα μαγειρέματά μας γίνονται πιο θερμιδούχα και πλούσια. Προετοιμαζόμαστε, για να πάνε όλα βάσει προγράμματος και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

    Έτσι, λοιπόν με αυτό, παρακάτω, που σας προτείνω ή με ένα άλλο δικό σας διατροφικό πλάνο, κάνετε τη λίστα με τα ψώνια, από το Σαββατοκύριακο και προχωράτε.

    Πριν ψωνίσετε, αλλά και όποτε έχετε λίγο χρόνο, είναι καλό και χρήσιμο να κάνετε μια καταγραφή και έναν έλεγχο, στα ντουλάπια, τις τροφοθήκες, το ψυγείο και την κατάψυξη, για να έχετε εικόνα του τί υπάρχει, τί τελειώνει και πρέπει να ανανεωθεί γιατί θέλετε να το έχετε πάντα διαθέσιμο και τι δεν έχετε και πρέπει να προμηθευτείτε, γιατί θέλετε να το βάλετε στο πρόγραμμα των επόμενων γευμάτων.

    Μην ξεχνάμε και το ντουλάπι με τα μυρωδικά και μπαχαρικά. Θέλει και αυτό, μια τακτοποίηση και έναν έλεγχο, για τα μπαχαρικά που έχουν «πολυκαιρίσει» και δεν έχουν πια έντονο άρωμα, ή εκείνα που χρειάζονται ανανέωση και φρεσκάρισμα.

    Το μενού της επόμενης εβδομάδαςΔευτέρα

    Φασολάδα με λουκάνικα: το εθνικό μας φαγητό με μια τονωτική «ένεση» νοστιμιάς. Από την εμπειρία μου, σας λέω ότι, έτσι, τα παιδιά αρχίζουν να τρώνε φασολάδα, δειλά δειλά, με το ψάρεμα του λουκάνικου από τη σούπα.

    Ψώνια: Φασόλια (όποιου μεγέθους σας αρέσει), κρεμμύδια, καρότα, σέλινο, μπούκοβο, πελτέ, ντομάτας, λουκάνικο χωριάτικο.

    Τρίτη

    Εύκολη κοτόσουπα με κοφτό μακαρονάκι: είναι εύκολη, γιατί γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, με κοτόπουλο που έχει περισσέψει από προηγούμενη ημέρα, ή το έχουμε στην κατάψυξη.

    Ψώνια: Κοτόπουλο, κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, μακαρονάκι κοφτό, λεμόνι, ζωμό.

    Τετάρτη

    Τάρτα με πράσα: πολύ πιο εύκολη στο στήσιμο από την πρασόπιτα, με την ίδια γεύση και αν την κάνουμε λεπτή, βάζοντας λιγότερη γέμιση, τρώγεται σαν πίτσα.

    Φασολάδα με λουκάνικα, τάρτα με πράσο και μοσχαράκι λεμονάτο στο μενού της επόμενης εβδομάδας

    Ψώνια: Ζύμη σφολιάτας ή κουρού, πράσα, άνηθο, τυριά τριμμένα, αυγό, γάλα

    Πέμπτη

    Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι: αν έχετε χύτρα, το φαγητό αυτό, θέλει μόνο 15′.

    Ψώνια: μοσχάρι-χτένι, κρεμμύδια, σκόρδο, λεμόνια, κορν φλάουρ, δαφνόφυλλα.

    Παρασκευή

    Πίτα του ψαρά: Σαν πίτα του βοσκού, αλλά με θαλασσινά και ψαρικά. Τα θαλασσινά, έχουν σωταριστεί και αποκτήσει μια κρεμώδη σάλτσα και ύστερα μπαίνουν στο κεραμικό ταψί, με πουρέ που γκρατινάρεται στον φούρνο.

    Φασολάδα με λουκάνικα, τάρτα με πράσο και μοσχαράκι λεμονάτο στο μενού της επόμενης εβδομάδας

    Ψώνια: ανάμεικτα θαλασσινά και ψαρικά, μαϊντανός, λευκό κρασί, πατάτες, γάλα, βούτυρο, τυριά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ιδρύονται Εργαστήρια ιστολογικών – τοξικολογικών εξετάσεων

    Ενα μεγάλο κενό έρχεται να καλύψει το υπουργείο Δικαιοσύνης...

    Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ωρη απεργία

    Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία κατέρχεται ο κλάδος των οικοδόμων, την Τετάρτη...

    Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο για την άμεση κατασκευή Skate Park στην Πάτρα

    Του Δημήτρη Αλεξόπουλου Η κατασκευή ενός Skate Park στην Πάτρα...

    Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο κατώτατο μισθό

    Το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας καθορισμού...
    Best Shop