Φάτε μεσογειακά και καταπολεμήστε το Αλτσχάιμερ

    Ημερομηνία:

    Φάτε μεσογειακά για να ενδυναμώσετε τον εγκέφαλό σας και να τον προστατεύσετε από την νόσο του Αλτσχάιμερ… Αυτή είναι η προτροπή των ερευνητών πίσω από την νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Neurology, του ιατρικού περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

    Ναι στα μεσογειακά τρόφιμα από τους ειδικούς

    Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη, ψάρια, φρούτα και λαχανικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε γαλακτοκομικά και κόκκινα κρέατα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του εγκεφάλου από τη συσσώρευση πρωτεϊνών που σχετίζεται με την απώλεια μνήμης και την άνοια.

    Ανέφεραν επιπλέον ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που ακολούθησαν την παραπάνω διατροφή είχαν καλύτερη απόδοση σε γνωστικές εξετάσεις και έδειξαν μικρότερη συρρίκνωση όγκου εγκεφάλου και βιοδείκτες πρωτεϊνών που σχετίζονται με την νόσο του Αλτσχάιμερ.

    Έλεγχοι μνήμης έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που δεν ακολούθησαν τη δίαιτα τόσο στενά δεν είχαν καλή απόδοση.

    Οφέλη που ξεπερνούν τον υγιή εγκέφαλο

    Η μεσογειακή διατροφή έχει ψηφιστεί ως η «καλύτερη συνολική δίαιτα» τα τελευταία τέσσερα χρόνια εν μέρει επειδή οι ειδικοί επισημαίνουν ότι με απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο μπορούμε να συμπεριλάβουμε περισσότερες φυτικές επιλογές και λιγότερα κόκκινα κρέατα και γλυκά στην καθημερινή μας διατροφή.

    Συνιστάται από την American Heart Organization ως μέθοδο για να επιτύχουμε ένα υγιές διατροφικό πρότυπο.

    «Η μεσογειακή διατροφή και η δίαιτα DASH έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου καθώς και ότι βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς» σύμφωνα με την Heart Association.

    Παράλληλα μειώνουν σημαντικό τον κίνδυνο:

    • Χρόνιων ασθενειών και συμβάλλουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων τους.
    • Καρδιαγγειακών παθήσεων.

    Επίσης προσφέρουν:

    • Αντιφλεγμονώδη δράση.
    • Καλύτερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
    • Μείωση του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Α. Παναγιωτόπουλος: “Παράταση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και ζημίας στον ΕΛΓΑ για τους πυρόπληκτους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αχαΐας”

    Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

    Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Με μπικίνι στην παραλία 1,5 μήνα μετά τη γέννα

    Μία από τις όμορφες αλλά και απαιτητικές περιόδους της...

    Σφοδρές βροχές και πλημμύρες σαρώνουν Κασμίρ και Πακιστάν: 34 νεκροί – 200.000 εκτοπισμένοι

    Έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 34 θανάτους σε περιοχές του Πακιστάν και της...