FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες

    Ημερομηνία:

    Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων κάθε δύο χρόνια, ξεκινώντας από το 2029, και να αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων από 32 σε 48, παρόμοια με το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα «The Guardian».

    Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων έχει προγραμματιστεί για τέσσερα χρόνια από τώρα, αλλά η FIFA , όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δέχεται πιέσεις από μεγάλους συλλόγους να κάνει τη διοργάνωση διετή.

    Η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να έθεσε το ζήτημα της αλλαγής σε διετή κύκλο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη FIFA τον Ιούνιο.

    Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, η πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης έλαβε υποστήριξη από συλλόγους που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο φετινό τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων των Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Νάπολι.

    Επιπλέον, η FIFA επανεξετάζει τα κριτήρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων του 2029 και μπορεί να αυξήσει το όριο των δύο συλλόγων ανά χώρα.

    Η πρωταθλήτρια της πρώτης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, η Τσέλσι, έλαβε 98,6 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματικά έπαθλα για τη νίκη της στη διοργάνωση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαίρη Χατζηπαύλου: Από το «Big Brother» στο «παλάτι» της Miss Universe

    Πριν από λίγους μήνες ήταν η πρώτη παίκτρια που αποχώρησε...

    Έπεσαν από το μπαλκόνι κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης

    Πολλά ατυχήματα έχουμε ακούσει να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ερωτικής...

    Αυτό είναι το Nο1 αφροδισιακό μπαχαρικό

    Το μοσχοκάρυδο είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται για να διανθίσουμε πολλά...

    «Ο Πλάτωνας θα… τουίταρε;»: Το BBC παρουσιάζει τον «αρχαιοελληνικό οδηγό» για τα social media

    Μπορεί οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία...