Φωτιά στο Αίγιο: Εκκενώνεται ο οικισμός Κάστρο – Μήνυμα του 112

    Ημερομηνία:

    Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στο Αίγιο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι. Οι νέες εικόνες δείχνουν τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια της περιοχής…

    Η φωτιά κατακαίει από το Αίγιο και συνεχίζει μέχρι το Διακοφτό. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς όσο υπάρχει το φως της ημέρας, με τους ανέμους στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο τους. Μετά από μήνυμα του 112 ξεκίνησε η εκκένωση του οικισμού Κάστρο προς το Καθολικό. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

    Ένα σύννεφο καπνού έχει απλωθεί πάνω από το Διακοφτό όπως δείχνουν οι εικόνες. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών στην περιοχή είναι ανάστατοι και πολλοί έχουν βγει για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν.

    Η φωτιά στο Αίγιο ξεκίνησε να καίει σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην γέφυρα Τσαγρή. Οι Πυροσβέστες έσπευσαν ταχύτατα στο σημείο όμως δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς ενώ από το μεσημέρι έχουν ξεκινήσει να κάνουν ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

    Η περιοχή βρισκόταν σήμερα στο “κόκκινο” από πλευράς επικινδυνότητας και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Το Διακοφτό απειλείται και η αγωνία χτυπάει κόκκινο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών της περιοχής.

    Φωτιά στο Αίγιο: Εκκενώνεται ο οικισμός Κάστρο – Μήνυμα του 112 Φωτιά στο Αίγιο: Εκκενώνεται ο οικισμός Κάστρο – Μήνυμα του 112 Φωτιά στο Αίγιο: Εκκενώνεται ο οικισμός Κάστρο – Μήνυμα του 112

    Εν τω μεταξύ διεκόπη λόγω της φωτιάς στην περιοχή Δερβενάκι της Αιγιάλειας, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

    Επίσης διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβενάκι Αιγιαλείας. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνου μέρος 47 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 2 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eurostat: Άλμα στο 2,9% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα – Στο 2,2% στην Ευρωζώνη

    Στο 2,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο,...

    Οι έξυπνες κάμερες δεν θα αλλάξουν τον τρόπο που οδηγούμε

    Οι έξυπνες κάμερες έρχονται για να βάλουν τάξη στους δρόμους. Θα βλέπουν...

    Ενοίκιο 30 ευρώ για 119 τ.μ. στο Χαλάνδρι – Τα «λαβράκια» της ΑΑΔΕ από την επιστροφή ενοικίου

    Περιπτώσεις όπου δηλώθηκαν ακραία χαμηλά ενοίκια κατέγραψε το υπουργείο Οικονομικών και...

    «Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

    Η Μαρία Ιωάννου γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι...