ΦΩΤΟ: Φωκίων Ζαΐμης: Συγχαρητήρια στην Ι.Μ. Πατρών και στο άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς»

    Ημερομηνία:

    Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που αφορούν την απελευθέρωση των Πατρών από τον Τουρκικό ζυγό παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας συμμετείχε στην παρέλαση Αγημάτων αρματωμένων και Πολιτιστικών Συλλόγων στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, με κατάληξη στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Ανδρέα, όπου κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    ICECAP

    465568652_3847699198817131_6322887413195251008_n_1.jpg

    Ο κ. Ζαΐμης στην έντονα συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του τόνισε τη σημασία της ανάδειξης αξιών και αρετών για την σημερινή γενιά των Ελλήνων αναφέροντας:

    «Σήμερα δεν αναπολούμε μόνο την ιστορία. Καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από αυτήν, να εμπνευστούμε από το θάρρος και την ενότητα εκείνων που αντιστάθηκαν. Η Πάτρα ήταν η πρώτη πόλη που επαναστάτησε το Μάρτιο του 1821 και εξέδωσε και το πρώτο επίσημο κείμενο για την απελευθέρωση και ανεξαρτησία του έθνους από το Αχαϊκό Διευθυντήριο (Π. Πατρών Γερμανός, Κερνίτσης Προκόπιος, Ανδρέας Ζαΐμης, Ανδρέας Λόντος, Μπ. Ρούφος, Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος, Σωτήριος Θεοχαρόπουλος) στο Βρετανό πρόξενο Γκρήν. Συγχαρητήρια στην Ι.Μ. Πατρών και στο άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς» για την τελετή μνήμης και την διατήρηση της ιστορικότητας για την απελευθέρωση της Πάτρας στις 7 Οκτωβρίου 1828»

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αστυνομική επιχείρηση στον «Εξωστρεφή» στα Εξάρχεια μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

    Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του...

    Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία: Ένα ξεχωριστό μουσικό και χορευτικό αντάμωμα για την έλευση της άνοιξης

    Ένα ξεχωριστό μουσικό και χορευτικό αντάμωμα μέσα από το...

    Νέα fake news για τους θανάτους λόγω των εμβολίων Covid

    Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη διάθεση των πρώτων εμβολίων...

    ΠΑΤΡΑ: Αναστάτωση από “μπόμπες” στο Ρίο! Ξεσηκώθηκε τη νύχτα όλη η γειτονιά – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Αντιμέτωποι με έναν νυχτερινό εφιάλτη ήρθαν κάτοικοι της περιοχής...