Γαλλία: «Ήρθα, είδα, απολύθηκα» – – Το μετέωρο βήμα μετά την πτώση Μπαρνιέ, τρεις μήνες αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία

    Ημερομηνία:

    Πρώτο θέμα είναι, όπως αναμενόταν, είναι σήμερα σε όλες τις γαλλικές εφημερίδες η πτώση της κυβέρνησης Μπαρνιέ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν και το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν, με τον Economist να κάνει την αρχή.

    «Ήρθα, είδα, απολύθηκα» γράφει η Liberation με μια φωτογραφία του Μπαρνιέ ενώ η Le Figaro επισημαίνει τον ιστορικό χαρακτήρα του αποτελέσματος της χθεσινής ψηφοφορίας στη γαλλική εθνοσυνέλευση.

    Φλίγκος

    Η Les Echos από την πλευρά της επισημαίνει «τη συμμαχία των άκρων» που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Μπαρνιέ από την ψήφο του αριστερού και του ακροδεξιού κόμματος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.

    Η L’Humanité επιλέγει να βάλει στο κάδρο τον Εμμανουέλ Μακρόν, αντί για τον Μισέλ Μπαρνιέ, σε αναμονή του διαγγέλματος του Γάλλου προέδρου σήμερα στις 9 το βράδυ.

    Παρόμοια επιλογή και από την Le Parisien, η οποία επικεντρώνεται στην «μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα» για τη Γαλλία θέτοντας το ερώτημα «ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός;».

    Η La Croix, τέλος, χρησιμοποιεί τον όρο «χαμένο στοίχημα» για τον κ. Μπαρνιέ προσθέτοντας ότι «η Γαλλία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Eρωτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων για τις αντιδρομήσεις

    Ερωτήματα προς τις Αρμόδιες Υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης, της Περιφέρειες, του Δήμου...

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Πάνω από 500 οικισμοί της Αχαΐας εξαιρούνται από τον ΕΝΦΙΑ – ΛΙΣΤΑ

    Περισσότεροι από 500 οικισμοί της Αχαΐας εντάσσονται στο μέτρο...

    Πάτρα: Που θα γίνεται δωρεάν σπιρομέτρηση και πνευμονολογική εκτίμηση

    Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ελέγχου του πληθυσμού...