Γαλλία-Σαμποτάζ: Σύλληψη ακροαριστερού ακτιβιστή σε εγκατάσταση της SNCF

    Ημερομηνία:

      Ακτιβιστής της άκρας αριστεράς συνελήφθη χθες σε εγκατάσταση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF στην Ουασέλ (βορειοδυτική Γαλλία), έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

    Σειρά σαμποτάζ έπληξε την νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή το σιδηροδρομικό δίκτυο ακινητοποιώντας τρένα και δημιουργώντας χάος στους σιδηροδρομικούς σταθμούς λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

    Ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη χθες είχε στο όχημά του «κλειδιά πρόσβασης σε τεχνικές εγκαταστάσεις της SNCF«, «πένσες-κόφτες» και «σετ κλειδιών πασπαρτού», καθώς και έντυπο υλικό ακροαριστερού περιεχομένου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Ο άνδρας κρατείται στην Ρουάν.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα στο δίκτυο France 2 ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ταυτοποιήσει ορισμένα άτομα που θα μπορούσαν να έχουν διαπράξει αυτές τις ενέργειες σαμποτάζ, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ ακριβείς, στοχευμένες… με τον τρόπο που ακολουθεί κατά παράδοση η άκρα αριστερά».

    «Το θέμα είναι να διαπιστωθεί αν χειραγωγήθηκαν ή έδρασαν για δικό τους λογαριασμό», πρόσθεσε.

    Την νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, καλώδια οπτικής ίνας που περνούν κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές και εξασφαλίζουν την διαβίβαση πληροφοριών ασφαλείας στους μηχανοδηγούς κόπηκαν και πυρπολήθηκαν σε πολλά σημεία του δικτύου των γραμμών του TGV.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών απειλή για την επιβίωση του είδους στην Ελλάδα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών στην Ελλάδα και τις καταστρεπτικές για το είδος...

    Επίδομα 250 ευρώ: Χορηγείται με πολλούς «κόφτες» – Ποιοι μένουν εκτός

    Με «κόφτες» θα καταβληθεί τον Νοέμβριο το επίδομα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους....

    Νέες μηνύσεις από τον Γιώργο Μαζωνάκη αύριο Παρασκευή – Ποιους αφορούν

    Νέες μηνύσεις καταθέτει αύριο Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος...