Γάζα: Η Χαμάς απελευθέρωσε τρεις Ισραηλινούς ομήρους, δείτε βίντεο

    Ημερομηνία:

    Τρεις Ισραηλινούς ομήρους απελευθέρωσε η Χαμάς, στο πλαίσιο της έκτης ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

    Φλίγκος

    Και οι τρεις όμηροι έχουν διπλή υπηκοότητα και κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 16 μήνες. Ως αντάλλαγμα, το Ισραήλ απελευθέρωσε 369 Παλαιστίνιους κρατούμενους. 

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης,  συγγενείς ομήρων, που βρίσκονται στο Ισραήλ, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

    Το βράδυ αναμένεται στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.

    LIVE: Hamas release three Israeli hostages in Gaza
    ICECAP

    Οι τρεις όμηροι είναι ο Ρωσοϊσραηλινός Σάσα Τρουφάνοφ, 29 ετών, ο Αμερικανοϊσραηλινός Σαγκί Ντέκελ-Χεν, 36 ετών και ο Αργεντινοϊσραηλινός Ιαΐρ Χορν, 46 ετών. Και οι τρεις απήχθησαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ, στις 7 Οκτωβρίου του 2023.

    Όπως σε κάθε απελευθέρωση ομήρων, δεκάδες ένοπλοι μαχητές της Χαμάς, με καλυμμένα πρόσωπα, αναπτύχθηκαν σήμερα το πρωί γύρω από μια εξέδρα, αυτή τη φορά στη Χαν Γούνις, στο νότιο τμήμα της Γάζας

    Μια μεγάλη αφίσα έχει αναρτηθεί στο σημείο με το σήμα των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, και με πολλά πολιτικά συνθήματα στα αραβικά, τα αγγλικά και τα εβραϊκά, όπως «Καμία μετεγκατάσταση, με εξαίρεση προς την Ιερουσαλήμ» σε μια αναφορά της άρνησης από τους Παλαιστίνιους του αμερικανικού σχεδίου για μετεγκατάστασή τους εκτός Γάζας.

    Σύμφωνα με πηγές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, περίπου 200 μαχητές έχουν αναπτυχτεί για τη νέα απελευθέρωση. Στο σημείο είναι παρόντες και μαχητές της ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Madalina Ghenea με sexy μαύρο bodysuit

    Η Madalina Ghenea μας δείχνει το αψεγάδιαστο κορμί της...

    Θρίλερ στο Ελληνικό: Νέες πληροφορίες για την οικιακή βοηθό της οικογένειας – Και τρίτη γυναίκα εμπλέκεται στην υπόθεση

    Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τους τρεις θανάτους της οικογένειας...

    Κλάδος αυτοκινήτου: Υποχρεωτικό το ψηφιακό πελατολόγιο από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει για συνεργεία και εμπόρους

    Από την 1η Ιουλίου 2025, οι επιχειρήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου θα...

    Αλκοολούχα ποτά: Η Ελλάδα αυξάνει τις εξαγωγές της – Το ούζο οδηγεί την πορεία

    Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών ξεπέρασαν το φράγμα...