Γερμανία: Σε επιφυλακή η αστυνομία για πιθανά επεισόδια στις συγκεντρώσεις με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά

    Ημερομηνία:

    Χιλιάδες αστυνομικοί στη Γερμανία είναι σήμερα σε επιφυλακή ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις που σχεδιάζουν μέλη αριστερών και δεξιών οργανώσεων.

    Ενώ η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων DGB πραγματοποιεί τη βασική της συγκέντρωση στο Αμβούργο με το σύνθημα «Η Αλληλεγγύη είναι το Μέλλον», το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες διαδηλώσεις όπου πιθανόν να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους του Βερολίνου, όπου στο παρελθόν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αμαυρώθηκαν από βιαιότητες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

    Φέτος, εκτός των συνηθισμένων συγκεντρώσεων, στους δρόμους αναμένονται διαδηλωτές κατά των περιορισμών του κοροναϊού, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην ακροδεξιά.

    Οι αρχές του Βερολίνου αναμένουν ότι 10.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε πορεία αριστερών οργανώσεων που ξεκινά στις 6 το απόγευμα (19.00 ώρα Ελλάδας). Η κατάσταση περιπλέκεται λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και της διαδήλωσης που έχει προγραμματίσει για το απόγευμα η οργάνωση Querdenken, η οποία είναι αντίθετη στη στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνθετικά καύσιμα και θερμικοί κινητήρες: Η στρατηγική της Lamborghini για το μέλλον

    Η Lamborghini ξεκαθαρίζει τη θέση της: η πλήρης κατάργηση των κινητήρων...

    Ντιόγκο Ζότα: Η σύζυγος που «λύγισε» πάνω από το φέρετρο του Πορτογάλου και ο υποβασταζόμενος παππούς του

    Το τελευταίο και συγκινητικό “αντίο” είπαν συγγενείς, φίλοι και...

    Το παγκόσμιο Top 10 στις παραλίες: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με Κρήτη και Κεφαλονιά

    Δύο ελληνικές παραλίες βρέθηκαν φέτος ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου, σύμφωνα με...

    Δημήτρης Ανδριόπουλος (DIMAND): Αναπτύσσουμε τη νέα γενιά των έργων της επόμενης 5ετίας

    Εχοντας κλείσει 20 χρόνια λειτουργίας και 22 χρόνια από...