Γερμανία: Σε επιφυλακή η αστυνομία για πιθανά επεισόδια στις συγκεντρώσεις με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά

    Ημερομηνία:

    Χιλιάδες αστυνομικοί στη Γερμανία είναι σήμερα σε επιφυλακή ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις που σχεδιάζουν μέλη αριστερών και δεξιών οργανώσεων.

    Ενώ η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων DGB πραγματοποιεί τη βασική της συγκέντρωση στο Αμβούργο με το σύνθημα «Η Αλληλεγγύη είναι το Μέλλον», το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες διαδηλώσεις όπου πιθανόν να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους του Βερολίνου, όπου στο παρελθόν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αμαυρώθηκαν από βιαιότητες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

    ICECAP

    Φέτος, εκτός των συνηθισμένων συγκεντρώσεων, στους δρόμους αναμένονται διαδηλωτές κατά των περιορισμών του κοροναϊού, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην ακροδεξιά.

    Οι αρχές του Βερολίνου αναμένουν ότι 10.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε πορεία αριστερών οργανώσεων που ξεκινά στις 6 το απόγευμα (19.00 ώρα Ελλάδας). Η κατάσταση περιπλέκεται λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και της διαδήλωσης που έχει προγραμματίσει για το απόγευμα η οργάνωση Querdenken, η οποία είναι αντίθετη στη στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θέμης Μπάκας: Δήλωση για την 58η επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967

    Για την 58η επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου...

    Ακρωτηρίασαν δύο δάχτυλα του Μουγκοπέτρου – ΕΛ.ΑΣ.: Κανείς δεν μας ενημέρωσε! Το μάθαμε… από site

    Ακρωτηριάστηκε σε δύο δάχτυλα ο γνωστός μουσικός και δεξιοτέχνης του κλαρίνου, Άρης...

    ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ: Αλλα 115 εκατ. ευρώ στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ για το έργο

    Αίσιο τέλος, τρία χρόνια μετά το αίτημα αποζημίωσης στο Δημόσιο, παίρνουν...

    Πλεόνασμα-έκπληξη ανοίγει τον δρόμο για μειώσεις φόρων

    Η μόνη «ευχάριστη είδηση» σε όλη την Ευρώπη -εν μέσω...