Γερμανία: Το AfD τύπωσε φυλλάδια σε σχήμα αεροπορικού εισιτηρίου χωρίς επιστροφή και τα έστειλε στα σπίτια μεταναστών

    Ημερομηνία:

    Σάλος έχει προκληθεί στη γερμανική κοινή γνώμη από την κίνηση του AfD – του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» να τυπώσει χιλιάδες φυλλάδια σε σχήμα αεροπορικού εισιτηρίου τα οποία και οι εθελοντές της προεκλογικής του καμπάνιας τοποθέτησαν σε γραμματοκιβώτια οικογενειών μεταναστών.

    Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα η συγκεκριμένη «καμπάνια» από την πλευρά του AfD έγινε στην Καρλσρούη, στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Τα φυλλάδια σε σχήμα εισιτηρίου αναγράφουν μεταξύ άλλων «εισιτήριο χωρίς επιστροφή», έχουν ως ημερομηνία αναχώρησης την ημερομηνία των εκλογών – την 23η Φεβρουαρίου – και ως προορισμό αναφέρουν την φράση «ασφαλής χώρα προέλευσης».
    Οι εικόνες με τα φυλλάδια – εισιτήρια κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ το τοπικό γραφείο του AfD στην Καρλσρούη αναφέρει μέσω διαρροών πως δεν υπάρχει λόγος αναστάτωσης καθώς τα φυλλάδια δεν αποτελούν απαγορευμένο τρόπο προώθησης πολιτικών ιδεών στην χώρα… Μόλις εχθές η επικεφαλής του AfD Άλις Βίντελ στην πρώτη της ομιλία μετά το «χρίσμα» από το κόμμα της υπογράμμισε πως εάν εκλεγεί, η Γερμανία θα κλείσει άμεσα τα σύνορά της προς όλους τους μετανάστες, θα παγώσει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου και θα απελάσει όλους όσοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει σχετική αίτηση και δεν έχει εξεταστεί.

    Γερμανία: Το AfD τύπωσε φυλλάδια σε σχήμα αεροπορικού εισιτηρίου χωρίς επιστροφή και τα έστειλε στα σπίτια μεταναστών

     

    proliptikes

    Πριν από μερικές ημέρες η επικεφαλής του AfD είχε επί 75 λεπτά «συζήτηση» στο Χ με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας και πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, Έλον Μασκ ο οποίος ανοιχτά έχει ταχθεί υπέρ της ακροδεξιάς παράταξης σε πλήθος αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό τον οποίο και ακολουθούν περισσότεροι από 200 εκατομμύρια χρήστες.

    Αξίζει να σημειωθεί πως στην επίσημη σελίδα του AfD στην οποία δημοσιεύονται όλες οι καμπάνιες για τις εκλογές οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν αναρτήθηκαν και γερμανικά μέσα αναφέρουν πως έχει ζητηθεί να αποσυρθούν και από την Καρλσρούη.

    Αστυνομική έρευνα για υποκίνηση μίσους

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, αντικείμενο αστυνομικής έρευνας με την υποψία της υποκίνησης μίσους, έγινε το προεκλογικό φυλλάδιο της τοπικής οργάνωσης της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στην Καρλσρούη.

    Την έρευνα έχει αναλάβει η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος, ενώ τη δράση της AfD έχουν καταδικάσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και η Αριστερά, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει καταγγελία ζητώντας τον αποκλεισμό της τοπικής AfD από τις εκλογές.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τραγωδία: Νεκρός 35χρονος αστυνομικός σε τροχαίο με τη μοτοσικλέτα του

    Τροχαίο δυστύχημα με έναν 35χρονο αστυνομικό να χάνει τη ζωή του σημειώθηκε...

    Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι υποχρέωση του Δημοσίου

    Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει σε ανακοίνωσή της...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτές είναι οι 3 εταιρείες που ενδιαφέρονται για κρουαζιέρα και μαρίνα μέγκα γιοτ – Το υπερταμείο τις ανακοίνωσε αδιαφορώντας για τη θέση Πελετίδη

    Το Υπερταμείο ανακοινώνει ότι τέσσερα (4) επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον στη διεθνή διαγωνιστική...

    ΠΑΤΡΑ: Στοιβάζονται οι υπάλληλοι στα δικαστήρια – ΗΧΗΤΙΚΟ

    Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στις δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται...