Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ μόλις ξυπνάτε

Ημερομηνία:

Πολλοί άνθρωποι κατευθύνονται στην καφετιέρα μόλις ξυπνήσουν, αλλά αυτό δεν θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

PHILOXENIA

Ερευνητές του καφέ, μετά από μελέτες αποκάλυψαν πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας, που θα μας δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια που θα ακολουθήσει.

 Εκπρόσωπος της Oddy Knocky Coffee δήλωσε: «Το να πάμε κατευθείαν στον καφέ το πρωί μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα αν θέλουμε να μείνουμε ξύπνιοι χωρίς να καταρρεύσουμε κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Ωστόσο, όλα αυτά οφείλονται στους φυσικούς ρυθμούς του σώματός μας. Το σώμα παράγει κάτι που ονομάζεται αδενοσίνη – η οποία σας κάνει να νυστάζετε – και κορτιζόλη, τη λεγόμενη «ορμόνη του στρες». Και οι δύο αυτές χημικές ουσίες επηρεάζουν το πόσο καλά επιδρά καθημερινή δόση της καφεΐνης.

«Πιείτε καφέ περίπου μια ώρα αφού ξυπνήσετε»

Και συνεχίζει ο εκπρόσωπος της Oddy Knocky Coffee: «Το να πίνετε καφέ αμέσως μετά το ξύπνημα δεν είναι πιθανώς ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας σε καλό επίπεδο, καθώς μάχεται με αυτές τις άλλες χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σας που όλες προσπαθούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα πάνω στο σώμα σας».

Στο τέλος έδωσε και τη χρηστικήβ συμβουλή για τους λάτρεις του καφέ: «Πιείτε το πρώτο φλιτζάνι καφέ περίπου μια ώρα αφού ξυπνήσετε – και όχι νωρίτερα. Αυτό δίνει την ευκαιρία στα επίπεδα της κορτιζόλης σας να χαλαρώσουν και αφήνει την καφεΐνη να κάνει σωστά τη δουλειά της».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Influencers: Ο «χρυσός» τιμοκατάλογος στα social media – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι αμοιβές

Η παραγωγή περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μετατραπεί...

Πήλιο: Δύο 16χρονες κάλεσαν το 112 και κατήγγειλαν τους ανάδοχους γονείς τους για ενδοοικογενειακή βία

Σοβαρή υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ερευνούν οι αστυνομικές και εισαγγελικές...

Στο ψυχιατρείο με εισαγγελική εντολή ηλικιωμένος που επιτέθηκε με γκλίτσα στη σύζυγό του – «Δεν ξέρω γιατί είμαι εδώ»

Στο ψυχιατρείο με εισαγγελική εντολή οδηγήθηκε ένας ηλικιωμένος που...

Καλαμάτα: Νεκρή μια 46χρονη – Την εγκατέλειψε ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα

Τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη σημειώθηκε σήμερα (22/8/2026), στις 08.00 το πρωί στον κόμβο Αρφαρών...