Γιατί τα μωρά μυρίζουν τόσο όμορφα;

    Ημερομηνία:

    Έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία απέδειξε ότι η μυρωδιά του μωρού συνδέεται άμεσα με ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου το οποίο ενεργοποιεί τα συναισθήματα φροντίδας και προστασίας.

    Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο Nagasaki και για τις ανάγκες της μελετήθηκαν 38 γυναίκες από τις οποίες οι μισές ήταν μαμάδες. Και οι 38 συμμετείχαν σε ένα τεστ όσφρησης με κλειστά μάτια.

    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μωρουδίστικη μυρωδιά προκάλεσε πιο έντονες αντιδράσεις στις μαμάδες, καθώς και σημαντικές αλλαγές στην εγκεφαλική τους δραστηριότητα και συγκερκιμένα στο PFC, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λήψη αποφάσεων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Frank Caprio: Πέθανε ο πιο «ανθρώπινος» δικαστής της Αμερικής – Ποιος ήταν ο θρυλικός πρωταγωνιστής του Providence

    Ένα μεγάλο κενό άφησε πίσω του ο Frank Caprio, ο δικαστής του Ρόουντ...

    Εξώδικα σε δύο «sites» απέστειλε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για fake news περί αγοράς ακινήτου στο Ελληνικό

    Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη προχώρησε σε αποστολή εξωδίκων...

    ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ: Τι λένε για τον φωτογράφο που τράβηξε την φωτογραφία με τον 25χρονο

    Το flamis.gr έχει εξασφαλίσει τις καταθέσεις των δύο βασικών...