Γιατί το Facebook αφαιρεί αναρτήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

    Ημερομηνία:

    Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και η διεκδίκησή του να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού έχει κινητοποιήσει τις τελευταίες ημέρες πολλούς χρήστες του Facebook και άλλων κοινωνικών μέσων δικτύωσης, μεγάλη μερίδα των οποίων σε αναρτήσεις τάσσονται υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματός του. Αρκετοί εξ αυτών μάλιστα κατήγγειλαν πως το Facebook έχει «κατεβάσει» τις σχετικές αναρτήσεις τους για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ή απενεργοποίησε τους λογαριασμούς του για μερικές ημέρες.

    Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές, η «Αυγή» απευθύνθηκε σε γνωστή ελληνική εταιρία που σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα συνεργαζόταν με τη Facebook, η οποία παρέπεμψε την εφημερίδα στα κεντρικά του κολοσσού του διαδικτύου. Εκεί οι δημοσιογράφοι απέστειλαν τις εξής ερωτήσεις:

    – Με ποια διαδικασία ελέγχει το facebook το περιεχόμενο; Τι ρόλο παίζει η εταιρία σας σε αυτή τη διαδικασία;

    – Έχετε παρατηρήσει αύξηση των καταγγελιών που κάνουν άλλοι χρήστες για τέτοιες αναρτήσεις;

    – Έχει συμπεριληφθεί στον «αλγόριθμο» του facebook κάποια σχετική λέξη-κλειδί, με αποτέλεσμα να «κόβονται» αυτόματα οι αναρτήσεις που την περιλαμβάνουν;

    Την επομένη η εφημερίδα έλαβε την εξής δήλωση:

    «Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα  Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση. Η ουδέτερη τοποθέτηση αναφορικά με τρομοκρατικές ομάδες και η πληροφόρηση των Μέσων σχετικά με τις ενέργειές τους δεν αντιτίθενται στους κανόνες μας».

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απάντηση της Facebook παρουσιάζει η δήλωση πως η πλατφόρμα αποκλείει «δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους». Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Αποτελεί επιδοκιμασία μία έκκληση να μην πεθάνει ένας κρατούμενος,που έχει επιλέξει το συγκεκριμένο μέσο διεκδίκησης που είναι άσχετο με τις πρότερες πράξεις του; Αυτό άλλωστε ήταν το νόημα πολλών εκ των αναρτήσεων που προκάλεσαν παρέμβαση του facebook.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εγκληματική οργάνωση από 14 τελωνειακούς στο Μαυρομμάτι Θεσπρωτίας- Εκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν: Από 5- 200 ευρώ η ταρίφα

    Αντιμέτωποι με κατηγορίες για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, κατ’...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Απολογείται σήμερα για την επίθεση με το ψαλίδι

    Τη βαρύτατη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας καλείται να αντιμετωπίσει...

    Δυτική Ελλάδα: ΣΕΒ και Πανεπιστήμιο Πατρών δημιουργούν μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη Βιομηχανία

    Παρά τη μεγάλη μείωση της ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα,...

    ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ: Το πρόγραμμα Χρυσοχοΐδη σε Κάτω Αχαΐα και Ηλεία

    Στην έδρα του ∆ήμου ∆υτικής Αχαΐας θα βρεθεί το...