Γιορτινή σαλάτα με μήλα, κράνμπερι και γλασαρισμένα καρύδια

    Ημερομηνία:

    Αυτή η σαλάτα, «φωνάζει» ειδική περίσταση και γιορτή. Και αυτό γιατί, τόσο τα πλούσια υλικά, όσο και το νόστιμο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, την κάνουν να ξεφεύγει από την καθημερινότητα.

    Οι σαλάτες και τα λαχανικά με νόστιμα dressing, είναι απαραίτητο στοιχείο στα γιορτινά τραπέζια αλλά και στο μπουφέ που ετοιμάζουμε, με επιμέλεια, για να περιποιηθούμε τους καλεσμένους μας.

    Η σπιτική βινεγκρέτ μήλου, είναι πραγματικά ξεχωριστή. Είναι πικάντικη με μια νότα γλυκύτητας. Μπορείτε επίσης να στύψετε λίγο φρέσκο λεμόνι, για επιπλέον φρεσκάδα!

    Εδώ σάς προτείνω η βάση της πρασινάδας, να είναι ένας συνδυασμός ρόκας και τρυφερών φύλλων σπανακιού. Ωστόσο κάθε είδος και χρώμα μαρουλιού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη σαλάτα.

    Υλικά:

    Για τη σαλάτα

    • 6 φλιτζάνια σαλάτα – (προτείνω συνδυασμό από ρόκα και baby σπανάκι, ή όποιο πράσινο μείγμα σαλατικών σας αρέσει)
    • 1 κόκκινο μήλο
    • 1 πράσινο μήλο
    • 1 φλιτζάνι καρύδια – χοντροκομμένα
    • 5 φέτες μπέικον – ψημένες και ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
    • 1/3 φλιτζανιού θρυμματισμένη φέτα
    • 1/3 φλιτζανιού αποξηραμένα κράνμπερι

    Για το ντρέσινγκ μήλου

    • 1 φλιτζάνι χυμό μήλου
    • 4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
    • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
    • 1/4 φλιτζανιού λάδι

    Για τα γλασαρισμένα καρύδια

    • 1 φλιτζάνι ψίχα καρύδια
    • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

    Γιορτινή σαλάτα με μήλα, κράνμπερι και γλασαρισμένα καρύδια

    Εκτέλεση:

    Πρώτα, πρέπει να ετοιμάσουμε τα γλασαρισμένα καρύδια, αν επιλέξουμε να τα βάλουμε έτσι, στη σαλάτα μας. Ωστόσο, μη διστάσετε να τα προσθέσετε ωμά, ή απλώς λίγο φρυγανισμένα ή ακόμα και να τα ανταλλάξετε με άλλο ξηρό καρπό, της αρεσκείας σας.

    Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

    Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.

    Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τα καρύδια, το αλάτι και την κανέλα.

    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν καλά τα καρύδια.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε αμέσως τα καρύδια σε μία στρώση στο έτοιμο ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν, 5-10 λεπτά.

    Γιορτινή σαλάτα με μήλα, κράνμπερι και γλασαρισμένα καρύδια

    Αφαιρούμε τον πυρήνα και ψιλοκόβουμε τα μήλα (σε λεπτές φέτες ή κύβους των 2 εκατοστών).

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σύγχρονη τέχνη εκατομμυρίων δολαρίων στην μπουτίκ της Victoria Beckham

    Για λίγες ημέρες, το flaghship store της Victoria Beckham...

    Ο άγνωστος «πατέρας» του ανθρακούχου νερού που το ανακάλυψε κατά λάθος

    Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Schweppes, της διάσημης...

    Η αληθινή ιστορία του καρναβαλιού της Βενετίας

    Το καρναβάλι της Βενετίας, μια από τις πιο διάσημες...

    Ρεύμα: Νέα εκτίναξη στην τιμή και «φλερτ» με τα 200 ευρώ στη χονδρική

    Με νέα εκτίναξη της τιμής του ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά που...
    Best Shop