Οι γιορτινές μας σούπες είναι διάσημες και… ελαφρώς πειραγμένες από τα χέρια των σεφ του Γαστρονόμου! Η γαλλική κρεμμυδόσουπα μεταμορφώνεται με σπέσιαλ ζωμό κρέατος και κρεμμύδια κονφί, η παντζαρόσουπα μπορστ μαγειρεύεται σε μια απίθανη εκδοχή με βότκα και δαμάσκηνα και η κλασική βισισουάζ φορά τα γιορτινά της με με φουντούκια, μανιτάρια και λάδι τρούφας.
Ζήτω οι γκαλέτ! Δεν ειναι πίτες, δεν είναι τάρτες, είναι οι γκαλέτ που συνδυάζουν τις χάρες και των δύο! Επιμελώς ατημέλητες, πανεύκολες και τραγανές, γεμίζουν με πράσα σύγκλινο και φέτα, με κολοκύθα και πατάτες, με μανιτάρια και σπανάκι. Μέχρι και γλυκάλμυρες γίνονται, με αχλάδια και πικάντικο κρασοτύρι!
Τα ριζότι της γιορτής είναι υπέροχα μελωμένα και μοσχομυριστά! Ευωδιάζουν βουνίσια άγρια μανιτάρια, λάμπουν με το ζωηρό χρώμα του σαφράν, γλυκαίνουν με κολοκύθα και μυρώνια και συναρπάζουν με αυγοτάραχο, αχνιστά μύδια και ξινόμηλο!
6 γεύσεις, 6 χρώματα για τους πουρέδες της γιορτής: Κλασικός και βουτυράτος; Με κολοκύθα και μοσχολέμονο; Με σαφράν και πικάντικη γκρεμολάτα; Ή με ψητά παντζάρια και καρυδόψιχα;
Χριστούγεννα σημαίνει γλυκά! Ο Στέλιος Παρλιάρος σερβίρει 5 εντυπωσιακές και λαχταριστές εκδοχές του προφιτερόλ και ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης ψήνει τάρτα με αχλάδια και φουντούκια, ετοιμάζει μαρμελάδα με λωτό και καρδάμωμο και κερνάει κέικ με κάστανα και σοκολάτα!