Γιουβαρλάκια μοσχαρίσια αυγολέμονο, με μυρώνια και λάχανο

    Ημερομηνία:

    Κλασικό φαγητό τα γιουβαρλάκια, που το αγαπά όλη η οικογένεια, γι’ αυτό και είναι ωραία ιδέα για το τραπέζι.

    Βήμα 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο, το ρύζι, τα μυρώνια, τα ασπράδια αυγού, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε. Κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 15΄.

    Βήμα 2

    Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λάχανο και το καρότο μέχρι να μαραθεί το λάχανο. Αλατίζουμε ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό και τη δάφνη.

    Βήμα 3

    Όταν βράσει ο ζωμός, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και μαγειρεύουμε για 30΄ σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε στον ζωμό το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ.

    Βήμα 4

    Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Χύνουμε το μείγμα με τους κρόκους στον ζωμό και ξαναχτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν με το αυγολέμονο.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε με επιπλέον φύλλα από μυρώνια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Τι προγραμματίζει ο Δήμος για την τελετή έναρξης!

    Μπορεί η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού 2026 να προγραμματίζεται για τα...

    Έρευνα: Δεν χωράει πια η Αθήνα – 6 εκατ. τα αυτοκίνητα, 2 εκατ. αντέχουν οι δρόμοι

    Οσοι ζουν στην Αθήνα το ομολογούν. Σε αυτή την...

    Πάτρα – Σαρωτικοί έλεγχοι για “μπόμπες”! “Χτύπημα” στο λαθραίο αλκοόλ

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχειρησιακή εκστρατεία της...

    Αναρωτιέστε πόσο στοιχίζει ο καφές στην Ιταλία; Αυτές είναι οι αληθινές τιμές

    Από τον βορρά ως τον νότο, η Ιταλία αφηγείται...