Γιουβαρλάκια μοσχαρίσια αυγολέμονο, με μυρώνια και λάχανο

    Ημερομηνία:

    Κλασικό φαγητό τα γιουβαρλάκια, που το αγαπά όλη η οικογένεια, γι’ αυτό και είναι ωραία ιδέα για το τραπέζι.

    Βήμα 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο, το ρύζι, τα μυρώνια, τα ασπράδια αυγού, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε. Κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 15΄.

    Βήμα 2

    Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λάχανο και το καρότο μέχρι να μαραθεί το λάχανο. Αλατίζουμε ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό και τη δάφνη.

    Βήμα 3

    Όταν βράσει ο ζωμός, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και μαγειρεύουμε για 30΄ σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε στον ζωμό το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ.

    Βήμα 4

    Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Χύνουμε το μείγμα με τους κρόκους στον ζωμό και ξαναχτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά να ομογενοποιηθούν με το αυγολέμονο.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε με επιπλέον φύλλα από μυρώνια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μετά από έξι χρόνια σχέσης έμαθε ότι το αγόρι της είναι αδερφός της

    Μία απίθανη ιστορία αποκάλυψε μία χρήστης του Reddit, η...

    Ηφαίστεια: Γιγάντιες εκρήξεις μέσα στα επόμενα 100 χρόνια βλέπουν οι επιστήμονες – Ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί

    Ο κόσμος είναι -δυστυχώς- απροετοίμαστος για μία τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη,...

    Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσετε να φοράτε εσώρουχα μετά το σεξ

    Θα το έχετε ακούσει, ή διαβάσει… ένα εκατομμύριο φορές:...

    Blogger αποκαλύπτει γιατί οι Ιταλοί δεν παχαίνουν ενώ τρώνε τόσα ζυμαρικά

    Στοιχεία αναφέρουν πως  ο μέσος Ιταλός τρώει ζυμαρικά περίπου 3-4 φορές...