Γλασαρισμένοι χειμερινοί βολβοί και ρίζες για το πλάι

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4

      • 1 μεγάλο κουνουπίδι (περίπου 600-700 γρ.), κομμένο σε μπουκετάκια
      • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
      • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου ελαφρώς κοπανισμένους
      • ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
      • αλάτι
      • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα γιαουρτιού

    • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    • 1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
    • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • μαύρο πιπέρι

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τα κομμένα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τα παντζάρια σε ένα μεγάλο μπολ.

    Βήμα 2

    Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου), το βαλσαμικό ξίδι, το θυμάρι (ή το δεντρολίβανο), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

    Βήμα 3

    Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα στο ταψί και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35΄-45΄, ανακατεύοντάς τα στα μισά του ψησίματος.

    Βήμα 4

    Τα λαχανικά πρέπει να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρά. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φρέσκα μυρωδικά από πάνω για έξτρα άρωμα.

    Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το Σάββατο το μνημόσυνο του Γεώργιου Σπανού

    ΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στις 26-07-2025 40/ήμερο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ...

    ΠΑΤΡΑ: Ιδρυση φορέα που ανοίγει τον δρόμο για το πρώην 409

    Με το που ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Εθνικής...

    ΠΑΤΡΑ: 15χρονος με θερμοπληξία στην ΜΕΘ Ρίου

    Στη ΜΕΘ Ρίου στην Πάτρα νοσηλεύεται ένα 15χρονο αγόρι...