Γώγος: Πότε θα ανοίξει η εστίαση! Το δίωρο για τα καταστήματα πρέπει να τηρείται αυστηρά

    Ημερομηνία:

    Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τοποθετήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος την χαρακτήρισε βελτιωμένη «τόσο όσο», κάτι που δικαιολόγησε και την απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου. Όπως είπε, σίγουρα δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, αλλά όπως είπε δεν είναι μία εύκολη κατάσταση.

    Όπως είπε ο Χαράλαμπος Γώγος, «υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα» επισήμανε. Παράλληλα συνέχισε λέγοντας πως: «Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο για τις αγορές καταστήματα. Θέλουμε μια εφαρμογή για το δίωρο αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση» τόνισε.

    «Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα», προειδοποίησε ο κ. Γώγος. Παράλληλα συνέχει λέγοντας: «από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού», ενώ αποκάλυψε πως εάν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν από τον Φεβρουάριο μπορεί να επαναλειτουργήσει και η εστίαση.

    Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, η εισήγηση της επιτροπής ήταν ένα επόμενο μέτρο και η επιθυμία της πολιτείας ήταν να ξεκινήσει η οικονομία πρώτα και μετά τα σχολεία και τα υπόλοιπα. «Μας επηρέασαν τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τα σχολεία, υπήρξε και η προτεραιότητα των σχολείων αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα στην οικονομία» εξήγησε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο χρυσός κανόνας του 8-8-8 για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

    Φανταστείτε μια σκάλα με σκαλοπάτια αριθμημένα από το 0...

    Ράλι στη χονδρική τιμή ρεύματος – Πάνω από 62% η αύξηση από το καλοκαίρι

    Η ανοδική πορεία των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα συνεχίζεται για τρίτο συνεχόμενο...

    Αχαϊα: 16 ακίνητα – φιλέτα “στο σφυρί” τον Νοέμβριο – ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

    Στην Αχαΐα αναμένεται να πλειστηριαστούν εως τις 31 Δεκεμβρίου...

    Πάτρα: Το 1ο νηπιαγωγείο υποδέχθηκε μαθητές από το εξωτερικό

    Το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πάτρας είχε τη χαρά να...