ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτοψία στον καταυλισμό των Ρομά στη θέση «Πισωσυκιά»

    Ημερομηνία:

    Αυτοψία στον καταυλισμό των Ρομά στη θέση «Πισωσυκιά» της Δ.Ε. Δύμης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που επλήγη από τη μεγάλη πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι 25 ενήλικες και 31 παιδιά, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας μετά την επιστολή του Δημάρχου, Γρηγόρη Αλεξόπουλου για τη στεγαστική αποκατάσταση της ευάλωτης αυτής, κοινωνικής ομάδας.

    Προηγήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τα υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας τόσο για τις άμεσες ενέργειες της δημοτικής Αρχής για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων, την παροχή βοήθειας, σίτισης και περίθαλψης, όσο και για την επιτακτική ανάγκη να δοθεί οριστική λύση μέσω της διάθεσης οικίσκων εν όψει του χειμώνα, αλλά και διασφάλισης των απαραίτητων συνθηκών για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

    Ο κ. Αλεξόπουλος επεσήμανε πως πρόκειται για οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας ανάγκης, καθώς η πυρκαγιά κατέστρεψε τα ελάχιστα υπάρχοντά τους και μέσα βιοπορισμού τους. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξής τους στο καθεστώς της κρατικής αρωγής -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια- από το οποίο εξαιρούνται.

    «Η συντριπτική πλειονότητα των Ρομά που ζούσαν στα παραπήγματα, αλλά και στα κοντέινερς διέθεταν είδη οικοσκευής, ωστόσο, επειδή δεν πρόκειται για μόνιμες υποδομές δεν δικαιούνται αποζημίωσης. Ζητάμε από την Πολιτεία να εξασφαλίσει για όλες αυτές τις οικογένειες βιώσιμη στεγαστική λύση, προχωρώντας παράλληλα στις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε βασικές υποδομές. Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα έχουμε απάντηση στο αίτημά μας με συγκεκριμένες ενέργειες. Η δημοτική μας Αρχή θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, ώστε όλοι οι συνδημότες μας να ζουν με αξιοπρέπεια, ισότητα και ασφάλεια», τόνισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτοψία στον καταυλισμό των Ρομά στη θέση «Πισωσυκιά»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πέντε ορειβάτες από την Καλαμάτα «κατέκτησαν» τα 5.147 μέτρα του Αραράτ

    Σε υψόμετρο 5.147 μέτρων βρέθηκαν πέντε ορειβάτες του Ορειβατικού...

    Συλλυπητήρια του Δημάρχου για την απώλεια του Δημήτρη Δάνδολα

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την λύπη του...

    Στην Πάτρα η Ραλλία Χρηστίδου: Μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια του Κινήματος Δημοκρατίας, για πυρόπληκτους

    του Αχιλλέα Ροδίτη Στη μία μετά το μεσημέρι έφθασε στην...

    Σενεγάλη: Οι άντρες παρακολουθούν «μαθήματα για συζύγους» για να βοηθούν στο σπίτι και τα παιδιά

    Στη Σενεγάλη, μια ομάδα ανδρών παρακολουθεί «μαθήματα για συζύγους» με...