H ΕΡΤ ανέβασε βίντεο με το πρώτο τρίποντο που μπήκε στην χώρα μας πριν από 40 χρόνια

    Ημερομηνία:

    Αν θυμάσαι τότε που οι βολές στο μπάσκετ ήταν 2 μόνο αν έβαζες την πρώτη βολή, το λεγόμενο 1+1 ή  τότε που τα παιχνίδια της καλαθοσφαίρισης είχαν ένα ημίχρονο και όχι 4 περιόδους είσαι ένας δικός μου άνθρωπος.

    Οι κανόνες του αθλήματος έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία 30 χρόνια, αν σκεφτούμε ότι το 1994 καταργήθηκε η μία συν μία βολή και έγινε απλά 2 βολές και ο χρόνος επίθεσης από 30 δευτερόλεπτα έγινε το 2002/03 24 δευτερόλεπτα όπως στην Αμερική.

    Γιατί σας τα λέω αυτά; Για να σας ενημερώσω ότι το τρίποντο που έχει κρίνει χιλιάδες παιχνίδια, στην Ελλάδα καθιερώθηκε στην Ελλάδα το 1984. Το ήξερα; Όχι, γιατί γεννήθηκα το 1982, αλλά η ΕΡΤ με το τεράστιο της αρχείο όχι μόνο μας ενημέρωσε ότι πέρασαν 40 χρόνια από τότε, αλλά μας το προσέφερε και σε βίντεο!

    Εκλεισαν 40 (μόλις) χρόνια από το 1ο τρίποντο στην Α1. Ήταν 6 Οκτωβρίου 1984 και η πρωτιά πάει στον Νίκο Σταυρόπουλο (στο Πανιώνιος- ΠΑΟΚ)

    Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ όποτε ακούω τρίποντο η πρώτη μου σκέψη είναι το “βάλτο αγόρι μου” του Διαμαντίδη με τη Γαλλία στο Eurobasket του 2005.

    Έμαθα για αυτό το βίντεο από το παρακάτω tweet!

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητσοτάκης: Θα ζητήσουμε ισχυρή εντολή για μία γόνιμη τρίτη θητεία

    «Συνεδριάζουμε σε κομβική συγκυρία για την κυβέρνηση και την...

    Καπετάνιος αλιευτικού αψήφησε τα μποφόρ και μετέφερε 78χρονη καρκινοπαθή από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη

    «Μεγάλη ταλαιπωρία πέρασε η γυναίκα μου. Είναι καρκινοπαθής. Να' ναι...

    ΠΑΤΡΑ: Δεν τα κατάφερε η Μαρία Αθηνά Νικολοπούλου – “Εφυγε” στα 32…

    "Εφυγε" από την ζωή μόλις στα 32 της, η...