Τα scrambled eggs είναι ένα καθημερινό και απλό πιάτο, που πολλοί μαθαίνουν να μαγειρεύουν από μικροί. Αρκετοί μάλιστα το θεωρούν το ιδανικό πρωινό.
Η Jennifer Garner, εμπλουτίζει τη συνταγή για τα scrambled eggs με ορισμένα έξυπνα tip.
- Πρώτα σπάστε τα αυγά σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής ή στον πάγκο για μην πέσουν τα τσόφλια στο μείγμα, λέει η Garner. Στη συνέχεια, χτυπήστε 12 μεγάλα αυγά, 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα και 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι (30 εκατοστά) που είναι ζεστό σε χαμηλή φωτιά, λέει η Garner, και αφήστε το βούτυρο να λιώσει σχεδόν εντελώς.
- Μόλις λιώσει, ρίξτε το χτυπημένο μείγμα αυγών. “Αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό για να “στρώσει”, λέει.
- Ανακατέψτε τα αυγά σε χαμηλή φωτιά για 8 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης. “Αν τα μαγειρέψετε σε υψηλή θερμοκρασία, γίνονται σφιχτά”, λέει η Garner.
- Όταν αρχίσουν να σχηματίζονται μικροί σβώλοι, ανακατέψτε πιο γρήγορα, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού συνεχώς. Μαγειρέψτε για άλλα 4 έως 5 λεπτά.
- Όταν τα αυγά είναι σχεδόν έτοιμα, σβήστε τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε έντονα μέχρι η υφή τους να γίνει μαλακή και κρεμώδης.
“Όταν τραβάτε τη σπάτουλα μέσα από τα αυγά, θα είναι ακόμα μαλακά, αλλά θα παραμένουν στη θέση τους”, λέει η Garner.
- Ανακατέψτε 2/3 φλιτζάνι τριμμένο Pecorino και 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι.
Για να σερβίρετε, η Garner προτιμά να βάλει τα αυγά πάνω σε τοστ και να τα καλύψει με ακόμα περισσότερο τριμμένο Pecorino.
Η γεύση των scrambled eggs, θα ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις, όμως αντί για την παραδοσιακή ομελέτα, αυτή η εκδοχή είναι πιο αφράτη και κρεμώδης.
Ακόμη μία συμβουλή που δίνει η διάσημη ηθοποιός, είναι να αφήσετε τα χτυπημένα αυγά να καθίσουν στο ζεστό τηγάνι για ένα λεπτό πριν τ’ ανακατέψετε για να γίνουν ακόμη πιο αφράτα.
Τα scrambled eggs είναι έτοιμα σε περίπου 15 λεπτά. Το αποτέλεσμα αξίζει τα πέντε επιπλέον λεπτά.
Συμβουλές για να φτιάξετε τα scrambled eggs της Jennifer Garner
- Κάντε το πιάτο ακόμα πιο πλούσιο. Αντικαταστήστε το πλήρες γάλα με κρέμα γάλακτος ή μασκαρπόνε για να δώσετε στα αυγά πιο πλούσια γεύση.
- Χρησιμοποιήστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αντί να χρησιμοποιείτε έτοιμο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, δοκιμάστε να σπάσετε ολόκληρους κόκκους πιπεριού μόνοι σας. Αυτό βοηθάει να απελευθερωθούν τα φυσικά έλαια και τα αρώματα του πιπεριού, δίνοντας στα αυγά μια πιο γήινη, πικάντικη γεύση.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Pecorino με οποιοδήποτε σκληρό τυρί. Για μια πιο όξινη γεύση, τρίψτε Manchego. Για πιο καπνιστή γεύση, προσθέστε Gouda. Για μια πιο γλυκιά γεύση, προσθέστε λίγο Mimolette.