Η Mαρίνα Αρπλιά ανήκει στην κατηγορία των Millennials που δεν είχε ιδέα τι θέλει να κάνει με τη ζωή της ώσπου βρέθηκε εθελόντρια στην AIESEC, στο κομμάτι των εταιρικών σχέσεων. Μέσα από εκεί ξεκίνησε επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στην Κολομβία οραματίστηκε να στήσει ένα δικό της εγχείρημα. Κάτι που θα στήριζε άλλους ανθρώπους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μέσα σε έναν κόσμο που θα αγαπά, θα σέβεται και θα αποδέχεται.
Έτσι, στα 26 της δημιούργησε μόνη της χωρίς κεφάλαιο, χωρίς δάνειο, λίγο πριν την καραντίνα το ProjectParenting, την 1η πλατφόρμα γονεϊκότητας στην Ελλάδα. Έναν χρόνο μετά παρά τις αντίξοες συνθήκες, το όραμα της Μαρίνας συνεχίζει να γίνεται πραγματικότητα και να στηρίζει κάθε μήνα χιλιάδες γονείς.
Η ίδια εξηγεί στην Athens Voice «Για εμένα κάθε γονέας έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, να επηρεάσει το παρόν και να διαμορφώσει το μέλλον. Ως νέος ενεργός πολίτης που ζει και εργάζεται, συνεχίζει να εξελίσσεται προσωπικά και να αλλάζει όλα όσα δεν του αρέσουν στην κοινωνία. Ως γονέας έχει τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον, μέσα από τον τρόπο που επιλέγει να μεγαλώσει το παιδί του. Διαμορφώνει τους μελλοντικούς ενήλικες. Φαντάσου ένας τέτοιος άνθρωπος να μην βρίσκει στήριξη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να δέχεται και «πόλεμο» από τον κοινωνικό περίγυρο, από το οικογενειακό περιβάλλον, από τον ίδιο του τον εαυτό που κάθε βράδυ αναρωτιέται αν ήταν καλή μαμά ή καλός μπαμπάς. Ένας γονέας δεν είναι μόνο γονέας! Είναι και επαγγελματίας, σύντροφος, φίλος, παιδί των δικών του γονέων, είναι άνθρωπος όπως όλοι. Εάν δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του για παράδειγμα, ενδεχομένως να γυρνά σπίτι και να είναι κουρασμένος, να θέλει να παίξει με το παιδί αλλά να μην έχει όρεξη και μετά να νιώθει τύψεις που δεν αφιέρωσε στο παιδί όσο χρόνο θα ήθελε. Είναι άδικο, γιατί κάνει το καλύτερο που μπορεί. Έτσι, η ισορροπία έρχεται τόσο μέσα από τη φροντίδα του παιδιού όσο και μέσα από την αυτοφροντίδα του ίδιου.»
Μπορεί η Μαρίνα να μην είναι μητέρα, έχει καταφέρει όμως να δημιουργήσει μέσα στις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε μια αγκαλιά για τους γονείς. Μέσα από βίντεο, άρθρα, e-books, lives στα social media, οι γονείς μαθαίνουν από τους επαγγελματίες που εκείνοι επιλέγουν, για το θέμα που εκείνοι θέλουν, τη στιγμή που θέλουν, για το πώς να λύσουν τους δικούς τους προβληματισμούς και απορίες. Η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή μετρά ήδη 100+ εξειδικευμένους επαγγελματίες από 6 διαφορετικές ειδικότητες, τουλάχιστον 200.000 γονείς κάθε μήνα που παρακολουθούν κάποια από τις δράσεις του ProjectParenting που επισκέπτονται την πλατφόρμα και επιλέγουν να διαβάσουν ή να παρακολουθήσουν κάτι που τους ενδιαφέρει και μετρά αναρίθμητες στιγμές χαράς και συγκίνησης.
Ο στόχος της Μαρίνας είναι το Project Parenting να βρίσκεται στην οθόνη κάθε γονέα, να μπει σε κάθε σπίτι και να γίνει το στήριγμα κάθε ανθρώπου. Κι αργότερα να μπει σε ακόμα περισσότερα σπίτια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Δεν μιλάμε για το ελληνικό Project Parenting στο εξωτερικό, αλλά για το Project Parenting κάθε χώρας, με τους επαγγελματίες της χώρας που θα απευθύνονται αποκλειστικά στους γονείς εκείνης της χώρας.