Η αιτία της φθοράς του δέρματος

    Ημερομηνία:

    Η δημοσιογράφος Κατερίνα Γιατζόγλου και η Μαρία Καρδάση, δερματόλογος – αφροδισιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τα αίτια που προκαλούν φθορά στο δέρμα.

    Η Κατερίνα Γιατζόγλου ήταν καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη και μίλησαν για τη φθορά που υφίσταται το δέρμα με το πέρασμα του χρόνου.

    Η δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά « η διατήρηση της νεότητας είναι τέχνη» και συνέχισε ότι δεν γίνεται να την αποκτήσεις ξαφνικά θέλει πρόληψη.

    Μιλώντας με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη η Κατερίνα Γιατζόγλου τόνισε την σημασία χρήσης αντιηλιακού και μάλιστα ανέφερε ότι ξεκίνησε την συστηματική χρήση του όταν ακόμα δεν υπήρχε στην Ελλάδα και το προμηθευόταν από τη Γαλλία.

    Η Μαρία Καρδάση, δερματολόγος – αφροδισιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης ανέφερε ότι η κατ’ εξοχήν αιτία φθοράς είναι η ζάχαρη.

    Τα όπλα της επιστήμης για τις ρυτίδες δεν κάνουν πάντα θαύματα

    Η δερματολόγος εξήγησε ότι οι μικρές επεμβάσεις για την βελτίωση της όψης του δέρματος από μόνες τους δεν είναι επαρκείς, αλλά χρειάζεται συνδυασμός διατροφής και άσκησης, αλλιώς φαίνεται περίεργος.

    Η γλυκοζυλίωση είναι ο εχθρός της αντιγήρανσης

    Η Μαρία Καρδάση επεξήγησε ότι γλυκοζυλίωση είναι όταν περισσεύει η γλυκόζη στο αίμα.

    Αυτή η περίσσεια ποσότητα γλυκόζης πάει στο κολλαγόνο, στα λίπη, στο DNA και τα «καραμελώνει».

    Οι πρωτεϊνικές δίαιτες και η αντιγήρανση

    Σε κάθε γεύμα, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση και την ανδρόπαυση, η πρωτεΐνη πρέπει να είναι το μεγαλύτερο κομμάτι στο πιάτο.

    Η δερματολόγος πρότεινε την κατανάλωση λευκού κρέατος, ψαριών, αβοκάντο, αυγά, ταχίνι και ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς.

    Σημαντική είναι και η κατανάλωση νερού καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πάτρα μένει πάλι χωρίς Δημοτική Αστυνομία

    Την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας προωθεί με ταχείς ρυθμούς...

    Ανεξέλεγκτη εξάπλωση πολυανθεκτικών μικροβίων

    Ανησυχητική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρα μας,...

    Γιατί στολίζουμε όλο και πιο νωρίς για τα Χριστούγεννα

    Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου μια μεγάλη διαδικτυακή συζήτηση...

    UNESCO: Η Σφακιανή πίτα υποψήφια για ένταξη στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

    Οι σφακιανές πίτες ετοιμάζονται τώρα για διεθνή αναγνώριση, αποτελώντας ένα...
    Best Shop