Η ανεργία στο 10,8% τον Μάιο – Γεωργιάδης: «Στόχος σύντομα κάτω από 10%»

    Ημερομηνία:

    Στο 10,8% υποχώρησε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό της ανεργίας τον Μάιο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, έναντι 12,7% τον Μάιο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,3% τον Απρίλιο του 2023.

    Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.186.179 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 45.901 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2022 (1,1%) και κατά 22.512 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023 (0,5%).

    Οι άνεργοι ανήλθαν σε 506.184 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 95.166 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2022 (-15,8%) και κατά 23.861 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023 (-4,5%)

    Γεωργιάδης: Στόχος η ανεργία κάτω από το 10%

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που η ανάληψη των καθηκόντων μου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης συμπίπτει με τον χαμηλότερο δείκτη ανεργίας από το 2009. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε τους επόμενους μήνες να πάμε ακόμα καλύτερα και σύντομα η ανεργία στην Ελλάδα να είναι κάτω από το 10%».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Μικ Τζάγκερ ανέβασε φωτογραφίες από την Κνωσό με λεζάντα: «Κάπου στη Μεσόγειο»

    Φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Κρήτη μοιράστηκε με...

    Σήμερα και αύριο: Οι Ιερές Ακολουθίες του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πιτίτσας

    Ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πιτίτσας, επί τη εορτή...

    Δυτική Ελλάδα: Ο γαλάζιος μετεωρίτης που “έσκισε” τον ουρανό – Πέρασε κοντά στην Βάρδα – βίντεο

    Εντυπωσιακό το φαινόμενο περίπου στις οκτώ το βράδυ… Ένα μπλε...