flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Η ΕΛ.ΑΣ. “ξεκαθαρίζει”! Ιδού γιατί δεν γίνονται συλλήψεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί πολλά για την υπόθεση. Από εντάλματα σύλληψης μέχρι κρυφές προσαγωγές και καταθέσεις. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Τα κουτσομπολιά που ακούγονται για τη ζωή της οικογένειας Δασκαλάκη δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση κομμάτι των ερευνών, ούτε τεκμήρια ενοχής. Τα πρόσωπα που βγαίνουν και μιλάνε, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τελείως αναξιόπιστα και δημιουργούν στην κοινή γνώμη λανθασμένες εντυπώσεις», αναφέρει   αξιωματικός της Ασφάλειας με πλήρη γνώση του φακέλου και προσθέτει: «Η Αστυνομία, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πατρών, διενεργεί προκαταρκτική. Μια έρευνα χωρίς κατηγορούμενο, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, λήψη συγκεκριμένων καταθέσεων και όταν ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Εντάλματα φυσικά δεν μπορούν να εκδοθούν, προσαγωγές και συλλήψεις δεν μπορούν να γίνουν εκτός και αν υπάρξει ομολογία ή κάποιο αδιάσειστο στοιχείο που να οδηγεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα, κάτι που στην παρούσα φάση δεν υπάρχει».

Οι αναλυτές της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών έχουν πάρει μέχρι στιγμής περισσότερες από 20 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Νοσοκομείου Παίδων, ενώ ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία λήψης καταθέσεων από γιατρούς και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο και το Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο συνολικός αριθμός των επιστημόνων που θα καταθέσουν είναι περίπου 70 προτού ανοίξει ο κύκλος καταθέσεων ατόμων που κινούνται στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των τριών παιδιών. «Επικεντρωνόμαστε στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς είναι πρόσφατος και είναι όλα τα στοιχεία διαθέσιμα. Τους θανάτους της Ιριδας πριν από έναν χρόνο και της Μαλένας πριν από δύο δεν τους κοιτάμε καθώς ό,τι στοιχεία ήταν να χαθούν χάθηκαν και δεν επηρεάζει τις έρευνες αν ερευνηθούν σε δεύτερο χρόνο. Αυτό που ψάχνουμε είναι αυτό που εμείς λέμε “μηχανισμός θανάτου”», λέει στο «ΘΕΜΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Με απλά λόγια, αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί είναι πώς πέθανε η Τζωρτζίνα. Στη συνέχεια θα ψάξουν για κίνητρα εφόσον στοιχειοθετηθεί η εγκληματική ενέργεια και πρόσωπα. Αυτά είναι τα τρία στάδια, με κομβικότερο όλων το πρώτο, για το οποίο αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να έχουμε απαντήσεις. Βέβαια, σε κάποιες φάσεις της έρευνας, κυρίως στο κομμάτι που αφορά τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, γίνεται συνδυαστικός έλεγχος με τις άλλες δύο περιπτώσεις θανάτου.

Για παράδειγμα, ένα κοινό χαρακτηριστικό που βρέθηκε από τους ιατροδικαστές έχει να κάνει με το πνευμονικό οίδημα. Πρόκειται για πραγματικό μυστήριο, καθώς χρησιμοποιώντας αυτό που αστυνομικοί και ιατροδικαστές αποκαλούν «συνδυαστική ανάλυση», οδηγούνται σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.