Η Κίνα απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ για επικοινωνία των υπουργών Άμυνας μετά την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού

    Ημερομηνία:

    Το Πεκίνο απέρριψε αίτημα της Ουάσινγκτον το Σάββατο για τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν και του Κινέζου ομολόγου του Γουέι Φανγκχά, μετά την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου.

    «Η δέσμευσή μας να διατηρήσουμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας θα συνεχιστεί», διαβεβαίωσε ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πατ Ράιντερ, παρά την απόρριψη του αμερικανικού αιτήματος, το οποίο αντανακλά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

    GLEARNET

    Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε το Σάββατο το κινεζικό μπαλόνι πάνω από τη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, επρόκειτο για κατασκοπευτικό μπαλόνι που εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας. Το Πεκίνο υποστήριξε ότι το μπαλόνι εξυπηρετούσε «ερευνητικούς σκοπούς, κυρίως μετεωρολογικούς» και ότι εισήλθε «ακούσια» στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

    Τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ καταρρίπτοντας το κινεζικό μπαλόνι «επηρέασαν σοβαρά και έπληξαν» τις σινοαμερικανικές σχέσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι αποκαλύπτουν για εμάς οι πρώην σύντροφοί μας;

    «Μια φορά κι έναν καιρό/ Λίγα λάθη πριν/ Ήμουν...

    Aλλάζει χέρια ένα από τα πιο φημισμένα καφέ – εστιατόρια της Πάτρας! Ποιος το παίρνει! Ανοίγουν νέο κατάστημα οι παλιοί ιδιοκτήτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/a%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ba/

    Το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα δεν είναι αυτό που φαντάζεστε…

    Υπάρχει ένα σημείο στην κουζίνα σας, το πιο βρώμικο...

    Η ιστορία του «εφιάλτη» όλων των οδηγών

    Στις 16 Ιουλίου του 1935 στην πόλη Οκλαχόμα στις...