Η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας στο Πολύεδρο συζητά το βιβλίο της Αn PatchetΑν Πάτσετ «Το ολλανδέζικο σπίτι»

    Ημερομηνία:

    Η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας που λειτουργεί στο Πολύεδρο , την Τρίτη 5 Απριλίου στις 7:00 το απόγευμα, συζητά το βιβλίο της Αν Πάτσετ «Το ολλανδέζικο σπίτι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δώμα σε μετάφραση της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου.

    Η Αν Πάτσετ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και μεγάλωσε στο Τεννεσί των Ηνωμένων Πολιτειών. Σπούδασε στο Sarah Lawrence College και στο Iowa Writers’ Workshop. Αναγνωρίζεται ως μια απ’ τις σημαντικότερες πεζογράφους της εποχής μας. Έχει κερδίσει, μεταξύ άλλων, το PEN/Faulkner Award, το Orange Prize for Fiction, το Harold D. Vursell Memorial Award της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων, ενώ υπήρξε φιναλίστ για το National Book Critics Award και, το 2020, φιναλίστ για το βραβείο Pulitzer Λογοτεχνίας. Το έργο της έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

    GLEARNET

    Η Αν Πάτσετ είναι μία από τις σταθερά αξιόλογες φωνές στην αμερικανική πεζογραφία των τελευταίων είκοσι ετών. Από την εκπληκτική επιτυχία του Μπελκάντο (2002), ένα μυθιστόρημα με το οποίο πέτυχε τον ιδανικό συνδυασμό εμπορικής επιτυχίας, κριτικής καταξίωσης και διεθνών βραβείων, συνέχισε μια αξιοπρόσεκτη πορεία στην οποία εξακολουθεί να διατηρεί ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό χωρίς να θυσιάζει την ευαισθησία και τη συμπόνια που χαρακτηρίζουν τη γραφή της. Το μυθιστόρημα δεν χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία, ούτε θεματικά ούτε υφολογικά.

    Είναι όμως ειλικρινές, πλημμυρίζει από συναίσθημα (στα όρια του μελοδράματος, χωρίς ωστόσο να τα ξεπερνάει) και εθιστικό στην ανάγνωση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς θα καταλάβετε αν ο συνομιλητής σας λέει ψέματα μέσα σε 5 λεπτά – Τα τρία βασικά λάθη στη γλώσσα του σώματος

    Ως άνθρωποι, είναι έμφυτο το να προσπαθούμε υποσυνείδητα να...

    O κήπος του «θανάτου» – Ενα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη – Δείτε πού βρίσκεται

    Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη βρίσκεται...

    Ο σίγουρος τρόπος να βελτιώσετε τη λίμπιντο, τη στύση και τη συχνότητα των επαφών

    Όλο και περισσότερες είναι οι έρευνες που αναζητούν τους...

    Γιατί οι παχουλοί άντρες είναι καλύτεροι εραστές από τους γραμμωμένους;

    Γιατί οι παχουλοί άντρες είναι καλύτεροι εραστές; Τούρκοι επιστήμονες...