Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προωθεί την Υγιή Γήρανση με επίκεντρο τη Συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας

    Ημερομηνία:

    Η προώθηση της υγιούς γήρανσης στη Δυτική Ελλάδα, αποτέλεσε τον βασικό άξονα συζήτησης μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου και του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Ηλία Παναγιωτόπουλου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025, με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Αναστασόπουλου, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και τεχνικά υπεύθυνου εκ μέρους της Π.Δ.Ε. για το Δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ομότιμος Καθηγητής και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Καταγμάτων Ευθραυστότητας (Ε.Δι.Κ.Ε., FFN Gr), Ηλίας Παναγιωτόπουλος, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τις δράσεις του Ελληνικού Δικτύου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Παγκόσμιου Δικτύου (Fragility Fracture Network Global – FFN Global).

    Το Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας προωθεί τη διεπιστημονική γνώση και συνεργασία για την ολιστική φροντίδα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας μετά από ένα κάταγμα ευθραυστότητας (οστεοπορωτικά κατάγματα) τόσο στην ενδονοσοκομειακή φάση, όσο και κατά την κρίσιμη περίοδο επιστροφής στην κοινότητα.

    Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, συζητήθηκαν εκτενώς δράσεις για την πρόληψη και την αποκατάσταση των καταγμάτων ευθραυστότητας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων σειατρούς και επαγγελματίες υγείας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εγγραμματοσύνης στην υγεία (health literacy).

    Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη για τη ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών υγείας που αφορούν τους ασθενείς με κάταγμα ευθραυστότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη και πιο αποτελεσματική πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες και να βελτιωθεί η ποιότητα της φροντίδας.

    Η συνάντηση αυτή αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να ενισχύσει τη συνεργασία με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς, προωθώντας στρατηγικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών, με έμφαση στην υγιή γήρανση και την προστασία των ηλικιωμένων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πήραν 10 αστυνομικούς από την Αχαϊα… για να στελεχώσουν το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμων στην Ηλεία

    Σε ανοιχτή καταγγελία για νέα αφαίμαξη προσωπικού προχωρά η Ένωση...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η γυναίκα που σώθηκε από θαύμα τη νύχτα του Σαββάτου στον Γλαύκο – ΦΩΤΟ

    Συναγερμός τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και...

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ: «27ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού, Σουλίου Πατρών»

    “Ομάδες ανθρώπων από κάθε γωνιά της Ελλάδας  ξεκινούσαν για...

    ΠΑΤΡΑ: Δεν υπέκυψε από τα τραύματά της, η γυναίκα στην Οβρυά – Πώς έγινε η τραγωδία

    Το τροχαίο στην Πάτρα δεν φαινόταν αρχικά ότι θα...