Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις υπέρ του φυλακισμένου Ναβάλνι

    Ημερομηνία:

    Για νέες διαδηλώσεις υπέρ του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ετοιμάζεται σήμερα η Μόσχα κι άλλες πόλεις της Ρωσίας για δεύτερο συνεχόμενο σαββατοκύριακο παρά τα σαρωτικά μέτρα καταστολής σε βάρος υποστηρικτών του.

     

    Οι διαδηλώσεις εντάσσονται στην εκστρατεία υπέρ της απελευθέρωσης του Ναβάλνι, σφοδρού επικριτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου επιστρέφοντας από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από τη δηλητηρίαση του με νευροτοξικό παράγοντα. Ο 44χρονος πολιτικός κατηγορεί τον Πούτιν ότι διέταξε την απόπειρα δολοφονίας του, κάτι που διαψεύδει το Κρεμλίνο.

    Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι δεν έχει δοθεί άδεια για τις σημερινές διαδηλώσεις και ότι θα θεωρηθούν παράνομες και θα διαλυθούν όπως και το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Έχει επίσης πει ότι οι διαδηλωτές μπορεί να διασπείρουν τον κορονοϊό. Αστυνομικοί συνέλαβαν πάνω από 4.000 ανθρώπους στις πορείες της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με ομάδα που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις. Σε μία μόνο πόλη, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε θερμοκρασίες μείον 52 βαθμών Κελσίου.

    Αυτό το σαββατοκύριακο, οι υποστηρικτές του Ναβάλνι στη Μόσχα σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν κοντά στο Κρεμλίνο και το κεντρικό κτίριο της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας), μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κλείσουν επτά σταθμοί του μετρό και θα περιοριστεί η κίνηση των πεζών στην περιοχή λόγω των σχεδιαζόμενων διαδηλώσεων.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ιωάννα Τούνη μας δείχνει το sexy μαύρο μπικίνι της στην Σαντορίνη

    Η Ιωάννα Τούνη μας δείχνει το sexy μαύρο μπικίνι...

    Τιμές-ρεκόρ σε κοτόπουλο και γαλοπούλα: Πώς επιβαρύνονται τα ελληνικά νοικοκυριά

    Τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα , έχουν πλέον γίνει σχετικά ακριβά...

    Αυτή είναι η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους οδηγούς

    Η Νορβηγία παραμένει η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους χρήστες του οδικού δικτύου, με...

    ΠΑΤΡΑ: Αλλο ένα επικίνδυνο κτίριο από τα… αμέτρητα της πόλης

    Ένα ακόμα κτίριο κινδύνου, στην οδό Πανεπιστημίου. Βρίσκεται σε...