Η Τουρκία σχεδιάζει να εγκρίνει εντός των ημερών την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

    Ημερομηνία:

    «Πράσινο φως» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις δύο Τούρκων αξιωματούχων στο Reuters.

    Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας, πριν κλείσει στα μέσα Απριλίου για εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

    ICECAP

    Αυτήν την εβδομάδα, ο Φινλανδός πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία, για να συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ευρωατλαντική συμμαχία, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι διμερείς σχέσεις και η αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη».

    Την ίδια ώρα, απογοήτευση εκδηλώνει η Σουηδία, καθώς η δική της ενταξιακή διαδικασία φαίνεται να καθυστερεί. Χθες, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ανακοίνωσε ότι η Σουηδία αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσει μία παρατεταμένη αναμονή.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Γιόρτασε τα γενέθλια της μητέρας της

    Τα γενέθλια της μητέρας της γιόρτασε όπως κάθε χρόνο...

    Xαλάνδρι: Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το μαφιόζικο χτύπημα

    Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας βρίσκονται στο επίκεντρο της...

    Οι δασμοί Τραμπ δεν επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό (πίνακας)

    Ανθεκτικός εμφανίζεται, μέχρι στιγμής, ο ελληνικός τουρισμός στις αναταράξεις από την εμπορική...

    Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα στον Ασπρόπυργο, 3 συλλήψεις

    Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής...