Η Τουρκία σχεδιάζει να εγκρίνει εντός των ημερών την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

    Ημερομηνία:

    «Πράσινο φως» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις δύο Τούρκων αξιωματούχων στο Reuters.

    Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας, πριν κλείσει στα μέσα Απριλίου για εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

    Αυτήν την εβδομάδα, ο Φινλανδός πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία, για να συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ευρωατλαντική συμμαχία, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι διμερείς σχέσεις και η αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη».

    Την ίδια ώρα, απογοήτευση εκδηλώνει η Σουηδία, καθώς η δική της ενταξιακή διαδικασία φαίνεται να καθυστερεί. Χθες, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ανακοίνωσε ότι η Σουηδία αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσει μία παρατεταμένη αναμονή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές στην Ελλάδα

    Η χώρα μας διαθέτει πλούσιο οδικό δίκτυο στην περιφέρεια,...

    Champions League: Η Ρεάλ 1-0 τη Γιουβέντους στο ντέρμπι, πεντάρες από Λίβερπουλ και Τσέλσι

    Αφού απολαύσαμε 43 γκολ το βράδυ της Τρίτης, ήρθε και...

    Δυτική Ελλάδα: Βασάνισαν και κακοποίησαν σεξουαλικά σκύλο

    Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Ηλεία ένα αδιανόητο...

    Οι Mr. Egglemon & The Headfish από την Πάτρα στην Inner Ear

    Το ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρεία Inne Ear: Είχαμε χρόνια...