Η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί θα εκπροσωπήσει τον Μακρόν στη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

    Ημερομηνία:

    Η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί θα εκπροσωπήσει τελικά τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

    Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο Παρίσι η υπουργός Άμυνας θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

    Όπως είναι γνωστό, νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι ο  Εμμανουέλ Μακρόν θα παραμείνει στη Γαλλία λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας «η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων».

    Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι στη χώρα μας θα βρεθούν για τις εορταστικές εκδηλώσεις ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του,  Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν  και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τη σύζυγό του, Άντρη.

    Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα λάβουν μέρος:

    – τέσσερα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 (μάλλον από τη βάση του Αβιάνο στην Ιταλία)
    – τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale
    – ένα αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ KC-135 και
    – ένα βρετανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Voyager

    Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκονται αγκυροβολημένα, η ολοκαίνουργια ρωσική φρεγάτα Casatonov, η γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM και μία ελληνική πυραυλάκατος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Με χάιδεψε στα γεννητικά όργανα» – Η καταγγελία του 16χρονου οδήγησε στη σύλληψη 94χρονου

    Αποτροπιασμό προκαλεί το περιεχόμενο της καταγγελίας ενός 16χρονου για σεξουαλική παρενόχληση...

    Χανιά – εργατικό ατύχημα: Οικοδόμος έπεσε από ύψος 7 μέτρων

    Η απόλυτη παγωμάρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ,...

    Στις 9 Ιουλίου η ακρόαση της Γκίλφοϊλ για τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αθήνα

    Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ όρισε...