Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας για κατάργηση συνταγογράφησης εμβολίων

    Ημερομηνία:

    Την αντίρρηση του για την κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, επισημαίνοντας «είμαστε μάρτυρες το τελευταίο καιρό, της συντονισμένης προσπάθειας απαξίωσης του ρόλου του ιατρού σε όλα τα επίπεδα».

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Φλίγκος

    Δεδομένου ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου, η συνταγογράφηση εμβολίων και φαρμάκων διέπεται από πρωτόκολλα, κανόνες ή/και ιατρική εξέταση, είναι αδιανόητη η αναγγελία μεθόδευσης κατάργησης της κορυφαίας ιατρικής πράξης που δεσπόζει στη δημόσια υγεία.

    GLEARNET

    Μόνο ο θεράπων γιατρός, μπορεί να εκτελέσει ιατρικές πράξεις και να αξιολογήσει τις αντενδείξεις και τις ανεπιθύμητες ενέργειες, ατομικά ανάλογα με το ιστορικό κάθε ασθενούς.

    Είμαστε μάρτυρες το τελευταίο καιρό, της συντονισμένης προσπάθειας απαξίωσης του ρόλου του ιατρού σε όλα τα επίπεδα.

    Καταστούμε σαφές ότι οποιαδήποτε ιατρική πράξη, που εκτελείται από μη γιατρούς, αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και μπορεί να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την υγεία του ασθενή.

    Είμαστε κάθετα αντίθετοι στον εξοστρακισμό του ιατρού από το κέντρο βάρους της δημόσιας υγείας.

    Καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να εκτελείται από μη γιατρούς.

    Κανένα φάρμακο ή εμβόλιο δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σοκ στην Δυτική Ελλάδα – Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πρώην αυτοδιοικητικός

    Σοκ έχει προκαλέσει στην Ηλεία η τραγική είδηση ότι...

    Χοιρινό κότσι: η σωστή τεχνική για το ψήσιμό του βήμα-βήμα (+συνταγή)

    Το κότσι είναι απ’ τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά κομμάτια...

    Πάτρα – Σήμερα: Νέα προβλήματα στον Προαστιακό – Ποια δρομολόγια δεν θα γίνουν

    Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα...

    Βρήκαμε το μεγαλύτερο πιτόγυρο, αλλά… δεν βρίσκεται στην Ελλάδα!

    Το πιτόγυρο φαίνεται πως βρίσκεται στην πρώτη θέση των...