ΗΠΑ: Εκτελέστηκε 40χρονος θανατοποινίτης παρά τις ενστάσεις – Η αντίδραση της Κιμ Καρντάσιαν

    Ημερομηνία:

     

     

     

     

     

    Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η προεδρική θητεία του οποίου λήγει σε μερικές εβδομάδες, επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η εκτέλεση ενός Αφροαμερικανού που είχε καταδικασθεί για φόνο και κρατούνταν σε ομοσπονδιακή φυλακή στην Ιντιάνα. Ο Μπράντον Μπέρναρντ, 40 ετών, πέθανε με θανατηφόρα ένεση χθες, Πέμπτη, το βράδυ στην ομοσπονδιακή φυλακή στο Τερ Οτ της Ιντιάνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης.

    Ο Μπέρναρντ είχε συλληφθεί για διπλό φόνο που είχε διαπράξει ως 18χρονος και μέλος μιας συμμορίας και στη συνέχεια καταδικάσθηκε σε θάνατο από ορκωτό δικαστήριο. Η σταρ των τηλεοπτικών ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ εξέφρασε την αντίθεσή της στην εκτέλεση της θανατικής ποινής του.

    Η ίδια έγραψε στο Twitter: «1 ώρα μέχρι να εκτελεσθεί ο Μπράντον Μπέρναρντ. Είναι Ημέρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων #HumanRightsDay και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτελούμε κάποιον που ήταν 18 ετών όταν έγινε το έγκλημα, δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε και έχει αναμορφώσει τον εαυτό του. Μεγάλη ντροπή».

    Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε αίτημα για την αναβολή της εκτέλεσης του Μπέρναρντ χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

    Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να πραγματοποιηθούν αρκετές ομοσπονδιακές εκτελέσεις καταδικασμένων σε θάνατο πριν αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής στην Πάτρα – Παρών ο Ν. Ανδρουλάκης

    Είναι μια πολιτική διαδικασία ανάδειξης των ζητημάτων που απασχολούν...

    Πάτρα: Εκατοντάδες για το τελευταίο αντίο στην δικηγόρο Τέτη Τζαμαλούκα – φωτό

    Εκατοντάδες Πατρινοί είπαν σήμερα το μεσημέρι το στερνό αντίο...

    Η Έλενα Παπαρίζου θα βαφτίσει τον γιο του Πάνου Μουζουράκη – «Από τα πιο δοτικά άτομα που έχω γνωρίσει», είπε ο τραγουδιστής

    Τον γιο του Πάνου Μουζουράκη και της Μαριλού Κόζαρη πρόκειται να βαφτίσει η...

    Η Μαίρη Χατζηπαύλου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό Miss Universe

    Η Μαίρη Χατζηπαύλου εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe,...