Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι στη Βαγδάτη-Δείτε βίντεο

    Ημερομηνία:

    H χθεσινή διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι  στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 32 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 110 σε πολυσύχναστη αγορά της Βαγδάτης

    Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή την ευθύνη για τη χθεσινή διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 32 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 110 σε πολυσύχναστη αγορά της Βαγδάτης.

    Η επιχειρησιακή μέθοδος που επελέγη — την πυροδότηση των εκρηκτικών από τον πρώτο καμικάζι ακολούθησε η δεύτερη έκρηξη όταν συγκεντρώθηκε πλήθος για να προσφέρει βοήθεια στα θύματα — έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από το Ισλαμικό Κράτος , το οποίο είχε καταλάβει περίπου το ένα τρίτο του Ιράκ προελαύνοντας αστραπιαία το 2014.

    Έπειτα από μακρά, αιματηρή και καταστροφική σύγκρουση, η ιρακινή κυβέρνηση ανακήρυξε τη νίκη της επί των τζιχαντιστών στα τέλη του 2017. Έκτοτε, πυρήνες τζιχαντιστών, που έχουν αποσυρθεί σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές και τομείς που καλύπτονται από έρημο, εξαπολύουν σποραδικά φονικές επιθέσεις.

    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστών-καμικάζι, την πιο πολύνεκρη των τελευταίων τριών ετών, με ανάρτηση του πρακτορείου «ειδήσεων» Amaq, οργάνου προπαγάνδας της, στην πλατφόρμα Telegram.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Skroutz: Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν τα κέρδη – Το νέο μεγάλο στοίχημα

    Σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της πέτυχε το 2024 η Skroutz, η...

    Ο Robert A. McCabe στην Πάτρα με αφορμή το λεύκωμα «Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Τα χρόνια της ελπίδας»

    Το Βιβλιοπωλείο "Γωνιά του βιβλίου» – Παπαχρίστου" και οι Εκδόσεις...

    Από προφίλ έγκλειστου Ρομ έγινε το TikTok battle με πολίτες – Νέο ντοκουμέντο με trap βίντεο από φυλακή

    Μία νέα ζωντανή «μάχη» (battle) στο TikTok, αυτή τη φορά...

    ΠΑΤΡΑ: Δείτε εκπληκτικό βίντεο! Πώς η πόλη υποδέχθηκε το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ

    Δυο κορυφαίες μονάδες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, υποδέχεται ο Οργανισμός...