Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου

    Ημερομηνία:

    H λίγκα του Ιράν απαγόρευσε πάλι την Τρίτη (23/4) την παρουσία γυναικών στο στάδιο Yadegar Imam στην πόλη Ταμπρίζ, στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, αφού τους είχε επιτρέψει την είσοδο για πρώτη φορά στις 12 Απριλίου.

    «Σύμφωνα με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σχετικά με τις γυναίκες και την έλλειψη εγγύησης για την ασφάλεια των σεβαστών κυριών στους δρόμους που περιβάλλουν το στάδιο, οι κυρίες δεν μπορούν να γίνουν δεκτές μέχρι να εξαλειφθούν τα προβλήματα», ανέφερε η ανακοίνωση , σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.

    Στην πόλη Ταμπρίζ, οι γυναίκες είχαν πάρει άδεια να μπουν στο «Yadgar Imam Stadium», για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Κλαμπ Τράκτορ και Ζομπ Αχαν, για την 23η αγωνιστική του «Iran Pro League», που διεξήχθη στις 12 Απριλίου.

    GLEARNET

    Ιράν: Το ταμπού που έσπασε μετά από 40 χρόνια
    Για 40 χρόνια, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν επέτρεπε στις γυναίκες να παρευρεθούν στα γήπεδα, ένα ταμπού που έσπασε το 2019 σε αγώνα Ιράν-Καμπότζης όπου παρακολούθησαν 3.500 γυναίκες, υπό την πίεση της FIFA.

    Μετά από αυτή την απόφαση, οι αρχές έδωσαν σταδιακά άδεια στους συλλόγους να δέχονται γυναίκες σε αγώνες.

    Η Ταμπρίζ Τράκτορ ήταν η τελευταία ομάδα που έλαβε αυτή την άδεια, η οποία διήρκεσε μόνο έναν αγώνα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλλάζουν οι προτιμήσεις του πλούτου – Από προϊόντα σε ταξίδια πολυτελείας

    Ενα χάσμα αναδύεται στον κλάδο της πολυτέλειας. Από τη...

    Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο συνεργός της διπλής δολοφονίας

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο διπλό φονικό της Φοινικούντας...

    “Πράσινο φως” για το νέο ΚΤΕΛ: Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία στους δρόµους – ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

    Το «πράσινο φως» άναψε η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου, ∆υτικής...

    Οι Κανίβαλοι των Άνδεων – Η σκοτεινή πλευρά ενός «θαύματος»

    13 Οκτωβρίου 1972 Ήταν Παρασκευή και 13 όταν η πτήση...