Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

    Ημερομηνία:

    Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο με σημαία Τόγκο υπό τη διαχείριση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 1.500 τόνους ναυτιλιακό πετρέλαιο, κατασχέθηκε 61 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Μπουσέρ του Ιράν.

    Το δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει καύσιμα στα ανοικτά των ακτών του Ιράκ και προοριζόταν για τη Σάρτζα των ΗΑΕ.

    Σύμφωνα με την εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey, η ενέργεια των IRGC φαίνεται να είναι μια προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων, καθώς η εμπορική πρακτική του δεξαμενόπλοιου ευθυγραμμίζεται με προηγούμενες επιχειρήσεις στόχων του IRGC.

    Το Ιράν, που διαθέτει από τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων στον κόσμο, προσπαθεί να περιορίσει το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο προς γειτονικές χώρες και τα αραβικά κράτη του Κόλπου.

    Η αναχαίτιση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Ιράν για την ενίσχυση του ελέγχου της ναυσιπλοΐας στην περιοχή και την αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων που πλήττουν την οικονομία της χώρας.

    Δεν υπάρχουν αναφορές για το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου και την κατεύθυνση που το μετέφεραν οι Ιρανοί.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...