Ιράν: Σε θάνατο καταδικάστηκε Βρετανό-ιρανός που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία

    Ημερομηνία:

    Η εσχάτη των ποινών επιβλήθηκε σε έναν πρώην υπάλληλο του υπουργείου Άμυνας του Ιράν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας, όπως μεταδίδουν σήμερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

    Η θανατική ποινή επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν, σύμφωνα με το Nournews, ένα πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με την ιρανική διεύθυνση κρατικής ασφαλείας.

    Ο Βρετανο-Ιρανός Αλιρεζά Ακμπαρί συνελήφθη το 2019. Η Μαριάμ Ακμπαρί είπε σήμερα στο BBC ότι σωφρονιστικός αξιωματούχος την κάλεσε να επισκεφθεί τον σύζυγό της σε φυλακή της Τεχεράνης «για μια τελευταία φορά», καθιστώντας σαφές ότι η εκτέλεσή του είναι θέμα ημερών.

    Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαίωσε πως «αποτελεί προτεραιότητα η άμεση απελευθέρωσή του και έχουμε ζητήσει εκ νέου να επιτραπεί η επικοινωνία του με την προξενική αρχή».

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο άγνωστος «πατέρας» του ανθρακούχου νερού που το ανακάλυψε κατά λάθος

    Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Schweppes, της διάσημης...

    Η αληθινή ιστορία του καρναβαλιού της Βενετίας

    Το καρναβάλι της Βενετίας, μια από τις πιο διάσημες...

    Ρεύμα: Νέα εκτίναξη στην τιμή και «φλερτ» με τα 200 ευρώ στη χονδρική

    Με νέα εκτίναξη της τιμής του ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά που...

    Ο γρίφος του ανασχηματισμού

    Περισσότερο και από τον χρόνο του ανασχηματισμού, ουκ ολίγοι...
    Best Shop