Ισπανία: Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ως τώρα ποσότητα μαριχουάνας στον κόσμο

    Ημερομηνία:

    Η αστυνομία στην Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάσχεσε 32 τόνους συσκευασμένης μαριχουάνας αξίας τουλάχιστον 64 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει ποτέ βρεθεί, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και διεθνώς.

    Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε μια σειρά από αγροκτήματα και εργοστάσια παραγωγής ανά την χώρα στο πλαίσιο μιας επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Κήποι”.

    Η αστυνομία συνέλαβε 9 άνδρες και 11 γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 20 και 59 ετών.

    “Η αστυνομία έχει κατασχέσει την μεγαλύτερη ποσότητα συσκευασμένης μαριχουάνας που έχει μέχρι σήμερα βρεθεί. Αντιστοιχεί σε περίπου 1,1 εκατομμύριο φυτά”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα αποξήραινε τα φυτά μαριχουάνας, τα συσκεύαζε και τα έστελνε σε περιοχές της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και του Βελγίου.

    Τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν στο Τολέδο, στην Θιουδάδ Ρεάλ, την Βαλένθια και την Αστούριας τον περασμένο μήνα, αλλά λεπτομέρειες της επιχείρησης έγιναν γνωστές μόλις σήμερα.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Λες και έχει πέσει “βόμβα” στα καταστήματα εστίασης – ΗΧΗΤΙΚΟ

    Τα καταστήματα εστίασης και οι επαγγελματίες του κλάδου ετοιμάζονται...

    Οδικά έργα σε Λευκάδα και Αγρίνιο: Σε φάση ολοκλήρωσης οι κρίσιμες συνδέσεις

    Μετά από παύση εργασιών σχεδόν δύο μηνών, επανεκκινούν τις επόμενες...

    Κλιματική κρίση: Πολύ πιθανό ένα νέο ρεκόρ ζέστης έως το 2030

    Υπάρχει 80% πιθανότητα οι παγκόσμιες θερμοκρασίες να καταρρίψουν τουλάχιστον...

    Πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις ετοιμάζει η ΑΑΔΕ

    Σε νέα εποχή περνά το σύστημα αγροτικών ενισχύσεων και...