Ισπανίδα δημοσιογράφος παρουσιάζει πώς παρασκευάζονται η φέτα, το κασέρι Σοχού, η μπουγάτσα και τα μελομακάρονα

    Ημερομηνία:

    Κτηνοτροφική μονάδα της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Angeles Cortina από την Ισπανία για να δει από κοντά πώς παρασκευάζονται η ελληνική φέτα και το κασέρι Σοχού.

    Φλίγκος

    Στη συνέχεια κατέγραψε την διαδικασία παρασκευής της Θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας και των μελομακάρονων, προκειμένου όλο αυτό το οπτικοακουστικό υλικό να προβληθεί από την εκπομπή Aqui la Τierra, του Ισπανικού κρατικού καναλιού TVE1.

    ICECAP

    Τα γυρίσματα της ομάδας παραγωγής της εκπομπής ανέλαβε να οργανώσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ισπανίας. Όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός Τουρισμού, μέσα από την εκπομπή του ισπανικού καναλιού θα παρουσιαστούν η γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και η σύνδεσή της με την ντόπια παραγωγή, στοιχεία που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του καναλιού.

    Η εκπομπή Aqui la Τierra μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι «1» (TVE1) από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές από τις 20:30 έως τις 21:00. Όλες σχεδόν τις ημέρες μετάδοσης του είναι το πρόγραμμα με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι «1». Έχει μερίδιο τηλεθέασης μεταξύ 10% και 11%, με περισσότερους από ένα 1.200.000 θεατές την ημέρα.

    Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι η γαστρονομία μιας περιοχής όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια χώρα. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι προωθώντας τα τοπικά προϊόντα, βελτιώνουμε το brand του προορισμού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

    Τα ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό...

    Η επιστήμη πίσω από το τέλειο μπριάμ

    Το μπριάμ αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα «λαδερά» φαγητά, της...

    Η Μπέλα Χαντίντ έβαψε ξανθά τα μαλλιά της – Η αλλαγή που έκανε λίγο πριν το Φεστιβάλ των Καννών

    Η Μπέλα Χαντίντ άνοιξε την αυλαία των εμφανίσεών της στο Φεστιβάλ των...

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε νωρίς” ο Θανάσης Μπαλάσης – Δεν τα κατάφερε – ΦΩΤΟ

    Εφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 60 ετών...