Ιταλία: Φυγόδικος μαφιόζος γύρισε στο Παλέρμο για το Πάσχα και τον έπιασαν

    Ημερομηνία:

    Ο Τζουζέπε Καλβαρούζο, μαφιόζος «νονός» ο οποίος εδώ και χρόνια ζούσε στην Βραζιλία, συνελήφθη χθες, Κυριακή, από τους καραμπινιέρους στο Παλέρμο της Σικελίας ενώ ετοιμαζόταν να γιορτάσει το καθολικό Πάσχα μαζί με τους συγγενείς του.

    Ο Καλβαρούζο, 44 ετών, είχε επιστρέψει στην Ιταλία για σύντομη παραμονή. Οι καραμπινιέροι τον εντόπισαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σικελίας, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στο παλιό του σπίτι για να γευματίσει με φίλους, συγγενείς, και πασχαλινά παραδοσιακά εδέσματα. Παράλληλα, συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα ως μέλη της Κόζα Νόστρα. Κατηγορούνται όλα για εκβιασμούς, απαγωγές και μαφιόζικη δράση.

    Ο Καλβαρούζο, παρά το ότι διέμενε μόνιμα στην Βραζιλία, συνέχιζε να ελέγχει την «μαφιόζικη φατρία» Παλιαρέλι

    , διατάσσοντας βίαιες επιθέσεις κατά όσων τολμούσαν να αμφισβητήσουν την ισχύ του, παρέχοντας χρήματα σε φυλακισμένους μαφιόζους και ελέγχοντας εμπορικές δραστηριότητες χάρη σε σειρά «αχυρανθρώπων».

    Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα ερευνών, τέλος, πολλοί καταστηματάρχες αναγκάζονταν να ζητήσουν την άδεια της μαφίας και του ίδιου για να μπορέσουν να ανοίξουν νέα εμπορική δραστηριότητα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτά είναι τα “ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ” μέρη στην Ελλάδα!

      Σπίτια παλαιά, αρχοντικά, κουβαλούν ιστορίες παλαιές όσο και αυτά....

    Συνάντηση Φωτήλα με Τσιάρα για τα κρίσιμα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Αχαΐας

    Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

    Πάτρα: Ξεκινούν οι κατανυκτικοί Εσπερινοί της Σαρακοστής

    Το πρόγραμμα του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου κατὰ την περίοδο...