Junk food: Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να το απολαύσεις

    Ημερομηνία:

    Σουβλάκι, πίτσα ή μπέργκερ; Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου junk food, αν συνηθίζεις να το τρως μετά τις 10:00 το βράδυ, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς.

    Στο τέλος της βραδιάς ή όταν γυρίζουμε από τη δουλειά μας εξαντλημένοι προτιμούμε να μην μαγειρέψουμε και να παραγγείλουμε κάτι στα γρήγορα.

    Τέτοιου είδους γεύματα όμως είναι ανθυγιεινά. Τα πρόχειρα φαγητά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι ή λίπος και ως εκ τούτου μας κάνουν να νιώθουμε στιγμιαία χορτασμένοι και με ενέργεια.

    Έρευνες επισημαίνουν ότι ο εθισμός σε αυτό το φαγητό δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Οι συνέπειες του στην υγεία μπορεί να είναι σημαντικές. Παχυσαρκία, υψηλή αρτηριακή πίεση και προβλήματα συγκέντρωσης και κόπωση είναι μόνο κάποιες από τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τη συχνή κατανάλωση πρόχειρου φαγητού.

    Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το περιορίσουμε ή να επιλέξουμε τις σωστές ώρες που θα καταναλώσουμε το αγαπημένο μας junk food.

    Το σουβλάκι, για παράδειγμα, αν το φάμε πριν από το μεσημέρι, εξασφαλίζουμε χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στα κύτταρα. Από το απόγευμα και μετά τα λιπαρά φαγητά σοκάρουν τον οργανισμό μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι όπως και η ορμονική λειτουργία.

    Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα σκεφτείς από πού και τί θα παραγγείλεις κοίταξε πρώτα το ρολόι σου!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε 15 χρόνια «χάθηκαν» 185 ελληνικές ναυτιλιακές – Λιγότερες αλλά μεγαλύτερες

    Επιμένει η τάση μείωσης του αριθμού των ελληνικών ναυτιλιακών...

    Κάτω από 1.000 ευρώ παίρνουν 6 στους 10 στον ιδιωτικό τομέα

    Η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών: το 62% των εργαζόμενων...

    Εκπαίδευση: Διορίστηκαν και πήραν άδεια – Δεν μπήκε στην αίθουσα 1 στους 4 νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικούς – Tα στοιχεία για την Δυτική Ελλάδα

    Πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο του διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση, και ζήτησαν άδεια....

    Δύσκολες ώρες περνάει ο Μάρκος Σεφερλής

    Δύσκολες ώρες περνάει ο Μάρκος Σεφερλής. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έχασε τον...