Καιρός: Ρεκόρ 10ετίας στις ελάχιστες θερμοκρασίες – Έως 15 βαθμούς υψηλότερες

    Ημερομηνία:

    Με τον χειμώνα να αρνείται να έρθει στην χώρα μας και τον καιρό να είναι ιδιαίτερα ζεστός για την εποχή, το δίκτυο αυτόματων σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε και σήμερα ιδιαίτερα υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες.

    Συγκρινόμενες με τις μέσες ελάχιστες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου, το θερμόμετρο έδειξε σήμερα έως και 15 βαθμούς υψηλότερες τιμές.

    Οι υψηλές αυτές τιμές σχετίζονται με την επικράτηση των νοτίων ανέμων και κατ’ επέκταση την μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς την Ελλάδα, καθώς και τις νεφελώδεις συνθήκες που επικράτησαν την νύχτα της Τρίτης 17/01 προς Τετάρτη 18/01, οι οποίες δεν επέτρεψαν την ψύξη του εδάφους και των χαμηλών στρωμάτων της ατμόσφαιρας.

    Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από το ιστορικό αρχείο του μετεωρολογικού σταθμού της Ορεστιάδας, η μέση ελάχιστη θερμοκρασία για τον Ιανουάριο κατά την περίοδο 2006-2021 είναι ίση με -0,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις 03:10 σήμερα, που σημειώθηκε η ελάχιστη θερμοκρασία, το θερμόμετρο έδειχνε 14,4 βαθμούς Κελσίου.

    Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη η μέση ελάχιστη του Ιανουαρίου είναι οι 3,9 βαθμοί, αλλά το θερμόμετρο σήμερα δεν έπεσε κάτω από τους 15,5, στη Φλώρινα όπου η μέση ελάχιστη γι’ αυτόν τον μήνα είναι οι -3,4 βαθμοί, η ελάχιστη σημερινή θερμοκρασία ήταν οι 11,6.

    Επίσης μεγάλες ήσαν οι αποκλίσεις στη Λάρισα με την ελάχιστη σήμερα στους 14,2 (αντί ιστορικού μέσου όρου 2,5), στα Ιωάννινα με 10,8 (έναντι -0,8) και στην Τρίπολη με 10,6 βαθμούς (έναντι -0,4).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

    Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...