Κακαβιά, κιμάς γαρίδας, χριστόψαρο – Τα πιάτα που θα γευτούν οι 45 επίσημοι στο Προεδρικό Μέγαρο

    Ημερομηνία:

    To ψάρι θα κυριαρχήσει στο γεύμα που θα παραθέσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων που θα βρεθούν στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

    Το μενού που θα επιμεληθεί ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου θα περιλαμβάνει ως πρώτο πιάτο ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

    Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης. Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης. Τέλος τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών. Μάλιστα ο «Αποσπερίτης» είναι ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αττική: Μπήκαν οι πρώτες κάμερες με AI στην παραλιακή

    Ξεκίνησε η εγκατάσταση των 388 «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας...

    Με το τραγούδι «Του Αιγαίου τα μπλουζ» αποχαιρέτησαν τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ συγγενείς και φίλοι στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

    Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον γνωστό ηθοποιό Αλμπέρτο...

    Ανδρέας Τσώκος: «Η ΒΙ.ΠΕ. Πατρών στην Αιχμή της Αναπτυξιακής μας Στρατηγικής»

    Με κεντρικό άξονα την ενίσχυση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην...