Καλάθι μαθητών: Σταθερές ή μειωμένες τιμές στα σχολικά είδη

    Ημερομηνία:

    Σταθερές ή μειωμένες είναι οι τιμές στα σχολικά είδη, όπως προκύπτει από τους ελέγχους, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

    Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, σημείωσε ότι με τις αποφάσεις για το «καλάθι των μαθητών» και για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα επίπεδα του 2021 για τα σχολικά είδη, οι τιμές είναι σταθερές και σε πολλές περιπτώσεις χαμηλότερες από τις περυσινές.

    Ενδεικτικά ανέφερε ότι εταιρεία με 800 κωδικούς σε σχολικά είδη, έχει φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, σε όλα τα προϊόντα, είτε τις ίδιες είτε μειωμένες τιμές έως 19,4%. Άρα, συμπλήρωσε ο ίδιος, «σε μία βασική δαπάνη, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όχι μόνο δεν υπάρχει πληθωρισμός αλλά το κόστος είναι χαμηλότερο».

    Οι έλεγχοι στην αγορά

    Υπογράμμισε ακόμη, σχετικά με τις τιμές, ότι «αναμφίβολα υπάρχει πίεση, ιδίως στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, γι΄ αυτό και ως κυβέρνηση αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο για να τα στηρίξουμε, ενώ ταυτόχρονα διενεργούμε αυστηρούς ελέγχους στο σύνολο της διατροφικής αλυσίδας ώστε να αποτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας».

    Ο Κ. Σκρέκας ανέφερε ότι έχουν διενεργηθεί στο οκτάμηνο περισσότεροι από 9.340 έλεγχοι, έχουν βεβαιωθεί 1.385 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 5.187.000 ευρώ. Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, συνέχισε ο ίδιος, είναι συνεχείς, ενώ προχωράει η περαιτέρω αύξηση του προσωπικού της και η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής της.

    «Έχουμε σχεδιάσει την αρχιτεκτονική ελέγχων – κυρώσεων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το ρίσκο να είναι πολύ υψηλό για όποιον σκεφτεί να παρανομήσει και αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά» όπως είπε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λίλι Άλεν: Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες αμβλώσεις έχω κάνει μέχρι τα 23 μου, έμενα συνεχώς έγκυος

    Στο προσκήνιο βρέθηκε και πάλι η Λίλι Άλεν, με τις...

    Επίθεση Οζέλ σε Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας», δήλωσε ο πρόεδρος του CHP σε συγκέντρωση υπέρ του Ιμάμογλου

    «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά...

    ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΧΑΪΑΣ: Εγιναν ήδη 51 καταγγελίες για παραβάσεις! ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

    Πριν ακόμη ξεκινήσει ο Ιούλιος οι καταγγελίες που είχαν...