flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝ: «Κορώνα – γράμματα» οι ζωές μαθητών για λίγη… άσφαλτο!

Εξοργισμένοι και απεγνωσμένοι δηλώνουν στην Καλλιθέα της Πάτρας οι κάτοικοι και ιδίως οι γονείς μικρών μαθητών, καθώς βιώνουν τον δικό τους καθημερινό τρόμο, κυρίως για τα παιδιά τους, εξαιτίας του επικίνδυνου γλιστερού δρόμου που περνά δίπλα από τον γκρεμό!

Κι επειδή όλη η χώρα δε μπορεί ακόμα να συνέλθει (και πώς θα μπορούσε άραγε…) μετά την πολύκροτη τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με το αβάσταχτο απολογισμό των 57 νεκρών εκ των οποίων στην πλειονότητα τους νέα παιδιά και φοιτητές, οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τα χειρότερα. Προτού, δηλαδή, παιδιά γίνουν «θυσία» σε μία ακόμα περίπτωση, επειδή οι αρμόδιοι δεν σπεύδουν να ρίξουν ένα κομμάτι ασφάλτου, έτσι ώστε να κάνουν τον δρόμο ασφαλή.

1000000901

Όπως αποκαλύπτει στην «Πολιτεία» κάτοικος της περιοχής και πατέρας δύο παιδιών, το πρόβλημα είναι γνωστό στον δήμο Πατρέων επειδή εδώ καιρό υπάρχουν οχλήσεις εκ μέρους τους, με το αίτημα να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα. Διότι όπως λένε υπάρχει μόνιμη γλίνα και όποιο όχημα διέλθει τον συγκεκριμένο δρόμο καθόδου, από το βουνό προς τον εθνικό δρόμο (111) κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή και σε πολλές απότομες στροφές, να βρεθεί στο κενό. Σ’ έναν γκρεμό βάθους άνω των 500 μέτρων.  Όλα αυτά, γιατί απαντούν απ’ τον δήμο στους κατοίκους, «δεν υπάρχουν λεφτά» για λίγη άσφαλτο!

1000000902 1

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:

«Δεν αντέχω να παίρνω τέτοια ευθύνη στις πλάτες μου»

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, το πρόβλημα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν γίνονται ξεκάθαρα φανερές οι διαστάσεις του κινδύνου που διατρέχουν άπαντες οι διερχόμενοι, μικροί και μεγάλοι. Όμως ο φόβος αφορά πολύ περισσότερο τους μικρούς μαθητές τουλάχιστον δέκα οικογενειών οι οποίες διαμένουν στην περιοχή. Μαθητές που καθημερινά φεύγουν ή γυρίζουν (μετά το σχολείο) από τον συγκεκριμένο, μοναδικό, δρόμο πρόσβασης της Καλλιθέας Πατρών με τα οχήματα να φθάνουν… εκατοστά πριν τον γκρεμό, καθαρά λόγω της ολισθηρότητας και μόνο!

1000000905

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΛΙΣΤΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που κάνει στην «Πολιτεία» ο κάτοικος και πατέρας κ. Δημήτρης Θωμάς, αναφέροντας ότι προ ημερών το δικό του αυτοκίνητο παρότι ήταν σταματημένο με σβησμένη μηχανή, άρχισε μόνο του να «φεύγει» από τη θέση του, γλιστρώντας πάνω στην γλίνα του δρόμου. «Καταφέραμε μαζί με άλλους να το σταματήσουμε την τελευταία στιγμή», μας λέει. Προσθέτοντας μία ακόμη σημαντική παράλειψη. Ότι εκτός του γλιστερού δρόμου, δεν υπάρχουν ούτε προστατευτικά στηθαία στην άκρη του γκρεμού για να προφυλάξουν όποιον οδεύει προς τα εκεί.

1000000903

ΤΑ «ΒΡΟΝΤΗΞΕ» Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ

Μιλώντας για τους μαθητές οι οποίοι πηγαινοέρχονται από αυτόν τον δρόμο είναι άξιο λόγου το ότι… μέχρι και ο επαγγελματίας ταξιτζής που έχει αναλάβει να μεταφέρει μαθητές από και προς την Καλλιθέα, βάσει συμβάσεως, βγήκε εκτός εαυτού με την επικινδυνότητα του δρόμου, δηλώνοντας στους γονείς των μαθητών (δικαίως) ότι… «δεν αντέχει άλλο να παίρνει στις πλάτες του μια τόσο μεγάλη ευθύνη που έχει να κάνει με μικρά παιδιά»!

ypen