Καρναβάλι – Εστίαση: Στα 90 εκατ. ευρώ η ζημιά για την Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Η δημοσιονομική συστολή φαίνεται πως δεν αφήνει περιθώρια για νέες μαζικές παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση το τελευταίο τρίμηνο του 2021, χαρακτηρίστηκε από σημαντικές απώλειες τζίρου στην αγορά.
    Αυτό προέκυψε ως συμπέρασμα από την τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες το απόγευμα αντιπροσωπείες από τα επιμελητήρια όλης της χώρας, με αν. υπουργό Οικονομικών Θεόδ. Σκυλακάκη, που έγινε με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και της ΠΟΕΣΕ.

    Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος του φορέα Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο επιμελητηριακός σύμβουλος, αρμόδιος για την εστίαση, Σπύρος Στεργίου.

    Οι αχαιοί εκπρόσωποι έθεσαν το ζήτημα της διαφαινόμενης τρίτης αναβολής του Πατρινού Καρναβαλιού, γεγονός που θα σημάνει μια ακόμα μεγάλη οικονομική ζημιά για τις επιχειρήσεις της Πάτρας.
    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας στον κ. Σκυλακάκη, η οικονομία της Πάτρας θα υποστεί απώλειες τζίρου συνολικού ύψους 90 εκατ. ευρώ από τρεις συνεχόμενες αναβολές των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού. Από αυτές τις απώλειες τζίρου, ποσό γύρω στα 30 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στην εστίαση.

    Αντίκτυπος υπολογίζεται ότι θα υπάρξει και για μια σειρά άλλες οικονομικές δραστηριότητες, από το λιανεμπόριο μέχρι τον πρωτογενή τομέα και τεχνικά επαγγέλματα, με αποτέλεσμα ο τελικός «λογαριασμός» της ζημιάς να διαμορφώνεται στα 90 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αχαΐας έθιξαν και την καθίζηση της κατανάλωσης το τελευταίο τρίμηνο του 2021, που έχει φτάσει μέχρι τον πρωτογενή τομέα, απ’ όπου η εστίαση προμηθεύεται τις πρώτες ύλες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

    Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...