Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Τα «μπόνους» που δίνει στους κατόχους της

    Ημερομηνία:

    «Μπόνους», που προβλέπει μοριοδότηση σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ, κλπ, δίνει η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους.

    Αναφορικά με τον ΑΣΕΠ, αφορά τη μοριοδότηση ανεργίας σε προκυρήξεις Δημοσίων Φορέων, ως κριτήριο κατάταξης. Παράλληλα, προβλέπεται δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ για όσους έχουν κάρτα ανεργίας.

    Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα ΟΑΕΔ, με μοριοδότηση ανεργίας ως κριτήριο κατάταξης σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και στη δυνατότητα συμμετόχης σε προγράμματα Κοινωνικής Προστασίας, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός και το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα.

    Επιπλέον, με τη συμβολή ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ, παρέχεται Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη σε Ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους μακροχρόνιους ανέργους 55 ετών και άνω.

    Τα δικαιώματα των ανέργων αναλυτικά, όπως η μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ, συμμετοχή σε κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια και οφειλές κ.α.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιώργος Αλκαίος: Πήρα χάπια για δύο εβδομάδες, με τρέλαναν, τα σταμάτησα και έκανα φίλη μου την κατάθλιψη

    Για την προσωπική του μάχη μίλησε ο Γιώργος Αλκαίος, επισημαίνοντας...

    Ματίνα Ζάρα για τον χωρισμό με τον Λάμπρο Χούτο λίγο πριν τον γάμο: Μπορείς να το πεις και ασυµφωνία χαρακτήρων

    Για τον χωρισμό της με τον Λάμπρο Χούτο μίλησε η Ματίνα Ζάρα,...

    Γαλλία: Η ΕΕ έχει τα εργαλεία να απαντήσει στην ομοβροντία δασμών του Τραμπ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα εργαλεία για να απαντήσει...