Κατεψυγμένα φαγητά: 7 λόγοι για να το σκεφτείς διπλά πριν την κατανάλωση τους

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Κατεψυγμένα φαγητά: Σκέψου το διπλά πριν τα καταναλώσεις για 7 λόγους

    Ολοι μας λατρεύουμε τα κατεψυγμένα φαγητά διότι είναι εύκολα στην προετοιμασία τους και είναι νόστιμα. Ωστόσο, το να εξαρτιόμαστε υπερβολικά από τα κατεψυγμένα φαγητά μπορεί να είναι επικίνδυνο για το σώμα μας.

    Ο πρώτος λόγος είναι ότι πολλές τροφές δεν είναι εποχιακές και η διατροφική τους ποιότητα είναι πολύ χαμηλή. Πέρα, όμως, από αυτό υπάρχουν και άλλα προβλήματα με τα κατεψυγμένα φαγητά. Αυτά είναι:

    1. Κίνδυνος διαβήτη

    Το άμυλο χρησιμοποιείται για να διατηρεί φρέσκα τα κατεψυγμένα τρόφιμα . Αυτό το άμυλο βοηθά στην προσθήκη γεύσης και υφής στο φαγητό. Το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη, πριν γίνει η πέψη. Οποιαδήποτε αύξηση των επιπέδων σακχάρου μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο διαβήτη.

    2. Κίνδυνος καρδιακής νόσου

    Τα συσκευασμένα ή κατεψυγμένα τρόφιμα περιέχουν τρανς λιπαρά που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και συνδέονται επίσης με φραγμένες αρτηρίες. Αυτό το λίπος αυξάνει την κακή χοληστερόλη (LDL) στο σώμα και μειώνει την καλή χοληστερόλη (HDL). Όλα αυτά συμβάλλουν σε καρδιακές παθήσεις. Το νάτριο είναι επίσης υψηλό σε τέτοια τρόφιμα, τα οποία μπορούν επίσης να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα.

    Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι εξαιρετικά πλούσια σε λιπαρά. Η αναλογία λιπών προς υδατάνθρακες και πρωτεΐνες σε αυτά τα τρόφιμα είναι σχεδόν διπλάσια, γι’ αυτό και είναι φορτωμένα με θερμίδες.

    4. Αμελητέα θρεπτική αξία

    Η κατάψυξη τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σκοτώσει ορισμένες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που υπάρχουν στα είδη. Ως εκ τούτου, τα κατεψυγμένα τρόφιμα δεν είναι τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα τρόφιμα.

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    5. Δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο το φρέσκο ​​φαγητό

    Το φρέσκο ​​φαγητό έχει προφανώς υπέροχο άρωμα και γεύση, κάτι που δεν έχει το κατεψυγμένο. Αυτά τα τρόφιμα μπορεί να μην φαίνονται καν καλά, σε σύγκριση με τα φρέσκα τρόφιμα. Η τραγανή γεύση και η γεύση των φρέσκων τροφίμων δεν μπορούν να συγκριθούν με των κατεψυγμένων τροφίμων.

    6. Κίνδυνος καρκίνου του παγκρέατος

    Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του παγκρέατος. Τα κατεψυγμένα λουκάνικα, σαλάμια ή άλλα είδη μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο. Αυτό οφείλεται συνήθως στα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα κατεψυγμένα τρόφιμα. Το σιρόπι καλαμποκιού, που υπάρχει στα κατεψυγμένα τρόφιμα, παρουσιάζει επίσης καρκινογόνες τάσεις

    7. Ανεβάζει την αρτηριακή πίεση

    Σύμφωνα με μελέτες, τα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορούν να ανεβάσουν την αρτηριακή πίεση, καθώς περιέχουν υψηλή ποσότητα νατρίου. Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου αυξάνει επίσης τον κίνδυνο άλλων ιατρικών καταστάσεων όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο και οι καρδιακές παθήσεις.

    Η διάρκεια ζωής των κατεψυγμένων τροφίμων

    Το φαγητό δεν μπορεί να ζήσει για πάντα. Κάθε τρόφιμο έχει διάρκεια ζωής, απλώς οι κατεψυγμένες ποικιλίες διατηρούνται περισσότερο από τα φρέσκα τρόφιμα. Η διάρκεια ζωής ορισμένων κατεψυγμένων τροφίμων αναφέρεται παρακάτω:

    Λαχανικά – 3 έως 4 μήνες
    Φρούτα – 4 έως 5 μήνες
    Ψάρια – περίπου 4 μήνες
    Κρέας – 4 έως 6 μήνες
    Έτοιμα τρόφιμα – 3 έως 4 μήνες
    Γαλακτοκομικά προϊόντα – 2 έως 3 μήνες

    Να διαβάζετε και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία κατεψυγμένων τροφίμων. Όταν βάζετε το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων, θυμηθείτε να σκεπάζετε το φαγητό με ένα πιάτο για να παράγει υγρή θερμότητα, η οποία βοηθά στην εξόντωση επιβλαβών βακτηρίων. Συνεχίστε να ανακατεύετε, να περιστρέφετε και να γυρίζετε το φαγητό κατά το μαγείρεμα, ώστε να μην μείνουν κρύα σημεία.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαΐα: Κάτω από 5 ευρώ το ελαιόλαδο, από τα ψηλά στα χαμηλά μέσα σε ένα χρόνο

    Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί της...

    Νεκρά βρέφη σε Αχαϊα – Ηλεία: Το άγνωστο παρασκήνιο κι οι πιέσεις για το ιατροδικαστικό πόρισμα

    Σημαντικά ερωτήματα εγείρονται, τα τελευταία 24ωρα, για καταγγελλόμενες μεθοδεύσεις,...

    ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. “Εφυγε” στα 51 ο Σάκης Σιδέρης

    Σοκ στον τοπικό στίβο καθλως έγινε γνωστό πώς...

    Νέα σφαγή στη Γάζα: 28 Παλαιστίνιοι νεκροί από επιθέσεις του Ισραήλ

    Τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον...
    Best Shop