Kατερίνα Σολωμού: Να προστατευθούν οι ευάλωτοι δανειολήπτες

    Ημερομηνία:

    H υποψήφια βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Κατερίνα Γρ. Σολωμού στον απόηχο της απόφασης της Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που θεωρεί νόμιμη τη διενέργεια πλειστηριασμών από εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (funds) δήλωσε:

    «Πριν ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου και δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες βρεθούν στο έλεος μαζικών πλειστηριασμών της κατοικίας τους, ακόμη και της πρώτης, οφείλει η κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία τους. ΤΟ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα έχει καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις στην συγκεκριμένη κατεύθυνση για να αποφευχθεί ένα πραγματικό «τσουνάμι» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

    Οι συγκεκριμένες προτάσεις, με τη μορφή τροπολογίας, επανακατατίθενται εκ νέου στη Βουλή, προκειμένου να νομοθετηθεί η επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds. Με καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων. Με επιδότηση από το δημόσιο των δόσεων αποπληρωμής για αποδεδειγμένα αδύναμους δανειολήπτες. Με προστασία της αγροτικής γης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να υποστεί τις συνέπειες, μάλιστα λίγο πριν από τις εκλογές. Γιατί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σοκ στα Χανιά: 34χρονη υπέστη ανακοπή σε νυχτερινό μαγαζί – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

    Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (29/06) σε νυχτερινό...

    Πάτρα: «Συστήνεται» στους ψηφιακούς νομάδες – Τεχνολογική ανάπτυξη με στήριξη ΕΣΠΑ

    Η Πάτρα αναδεικνύεται σε νέο κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας,...

    Υποβρύχιο και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού επισκέψιμα για το κοινό στο λιμάνι της Πάτρας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πολιτείας», το λιμάνι της...